ДПС ще гласуват против министерските оставки на Николай Нанков, Ивайло

...
ДПС ще гласуват против министерските оставки на Николай Нанков, Ивайло
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС ще гласува против министерските оставки

ДПС ще гласоподават срещу министерските оставки на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев на следващия ден. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев в предаването „ Лице в лице”.

„ Ние сме срещу кабинета, тази коалиция и рокади, които няма да доведат до нищо. Въпросът е, че формулата на ръководство е сбъркана, този съдружен модел не работи – при него не се вършат промени. Страната има потребност от стратегия с общонационални цели, по които да работят всички партии. Така се работеше преди България да бъде призната в Европейски Съюз и НАТО”, уточни Цонев.

По думите на депутата „ Обединените патриоти” са „ нападателна тричленка, извор на нестабилност”.

„ Основният политически индивид – ГЕРБ беше извор на непоклатимост, мощна партия, която държеше нещата под надзор, с висок избирателен резултат. Но в последните две седмици ние имаме неустойчивост в главния политически индивид. За това приказват различията сред Цветанов и Борисов – те са обществен факт”, добави Цонев.

Според Цонев всички партии в Народното събрание би трябвало да се обединят и да работят за обща политика, която да направи допустимо догонването на европейската стопанска система и приходи.

„ Ние имаме напредък под 4%, с цел да догоним европейските приходи и европейските стандарти, на нас ни е нужен напредък от порядъка на 5%-6%. Доходите би трябвало да се усилват, с цел да пораства стопанската система, само че това би трябвало да бъде на база напредък на продуктивността на труда. Растежът на стопанската система не се крепи върху потреблението, а върху вложенията – а те са блъснали 10-годишното си дъно”, разяснява Цонев.

Според депутата от Движение за права и свободи страната се нуждае от ясна тактика за стимулиране на локалните предприемачи и привличане на задгранични вложения. Той добави, че това може да се случи единствено с ясна посока в промените, които да се правят на стадии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР