ДПС се отрече от Румен Порожанов. Неговото кариерно развитие започна

...
ДПС се отрече от Румен Порожанов. Неговото кариерно развитие започна
Коментари Харесай

ДПС се отрече от Порожанов

ДПС се отхвърли от Румен Порожанов. Неговото кариерно развиване стартира при държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", когато към този момент някогашният аграрни министър оглави борда на " Булгартабак холдинг ", а по-късно стана началник на Държавна фирма " Земеделие " от квотата на придвижването. Вчера зам.-председателят на партията Халил Летифов съобщи с половин уста, че партията на Доган в никакъв случай не е предложила Порожанов за какъвто и да било пост. Депутатът от придвижването обаче призна, че Движение за права и свободи не е срещу оставката на министъра, а е срещу " това държавно управление и това болшинство на националисти и популисти ". По време на гласуването на оставката на Порожанов и избора на Десислава Танева за негов заместител на поста петима депутати от Движение за права и свободи гласоподаваха " срещу ". Ако предложенията за рокадите в кабинета бяха подложени поотделно, щяхме да бъдем " за " освобождението на Порожанов и " срещу " назначението на Танева, изясни Летифов.

Освобождаването на Порожанов и изборът на Танева стана със 121 гласа " за " без диспути. Вече някогашният министър и министър председателят Бойко Борисов не участваха в пленарната зала. Припомняме, че Порожанов беше освободен от министерския пост във вторник, само че не поради разкритията за злоупотреби с евросредства за къщите за посетители или проблемите с декларацията му пред КПКОНПИ. Борисов разгласи, че Порожанов се разделя с поста си поради неизпълненото предписание да уволни зам. изпълнителния шеф на Държавна фирма " Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова. По-късно от Българска социалистическа партия оповестиха, че в ГЕРБ има двойни стандарти при промените на министри, а Порожанов е обвързван с медийния магнат и народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

След следващата смяна в държавното управление водачът на НФСБ Валери Симеонов отхвърли да отговори дали Порожанов е бил препоръчан от Пеевски. Той призна, че в районните дирекции на МЗХГ има доста хора на Движение за права и свободи, които продължавали да " деребействат и да кадруват ". Симеонов бил удовлетворен от промяната, само че тя била закъсняла, и напомни, че преди време е желал оставката на министъра поради лобизъм към схемите " Училищен плод " и " Училищно мляко ".

Танева изясни на публицистите, че ще има промени и в политическия кабинет на министерството, само че това било въпрос на договаряния. Тя даде обещание първата й работа да е да уволни Мазова.

Предизборно Вътрешна македонска революционна организация предложи затвор за политици, които клеветят съперниците си. Войводите внесоха промени в Наказателен кодекс, които плануват затвор до 4 години и санкция от 10 до 15 хиляди лева за засегнатост. Вътрешна македонска революционна организация предлага тези санкции да важат за депутати, министри, вицепремиери, евродепутати, еврокомисари, както и за ръководители и зам.-председатели на партии.

Депутатите гласоподаваха да почиват на 22 и 23 май. В тези дни ще се организират единствено съвещания на парламентарните комисии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР