ДПС се готви за създаването на нова кръгла маса с

...
ДПС се готви за създаването на нова кръгла маса с
Коментари Харесай

ДПС готви кръгла маса за съдебна реформа?

ДПС се готви за основаването на нова кръгла маса с една точка - правосъдна промяна. Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ прикани на фона на договарянията за постоянно държавно управление след провалената процедура по първия мандат, връчен на ГЕРБ от президента Румен Радев, политиците да се смирят и дружно да седнат, с цел да решат по какъв начин да наподобяват правовите промени.

" Ние от Движение за права и свободи поддържаме интензивно и с съответни дейности и законодателни решения нашите евроатлантически сътрудници и Съвета на Европа. Проблемът е, че вместо да бъдем подкрепени или взаимно да стартираме дебатите за правосъдната промяна и за следствието на основния прокурор, нашите дейности се бойкотират и отхвърлят от проведена и добре надъхана група политически съперници, показани преобладаващо в медийното пространство ", написа Карадайъ. 

Той укорява въпросните сили (като засяга Демократична България и Продължаваме промяната - б.р.), че не целят да се създаде правосъдна промяна, а единствено да очернят политическите си съперници.

Затова " Движение за права и свободи приканва всички партии по-скоро да се приготвят за промените, с цел да седнем на масата за разглеждане на съответни законови решения ". 

 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР