ДПС също смята, че трябва да има дебат за здравната

...
ДПС също смята, че трябва да има дебат за здравната
Коментари Харесай

И ДПС искат промени в здравеопазването

ДПС също счита, че би трябвало да има спор за здравната система. Иначе имат запаси към концепциите на левицата.

Хасан Адемов изясни, че в този момент лечебните заведения са регистрирани като търговски сдружения, тъй като правят комерсиална активност. Според него, с цел да се пререгистрират по различен закон първо би трябвало да разгласят банкрут по комерсиалния закон, тъй като огромна част от тях имат задължения. Някой би трябвало да заплати тези отговорности, акцентира Адемов.

Проблемът не е в това, че има повече лечебни заведения, счита той. Пазарът е този, който би трябвало да реши този проблем, а не Народно събрание, сподели още Адемов. Затова Движение за права и свободи желае демонополизация на НЗОК, която била часа от казуса.

Всяка болница има право да подписа контракт с касата. Според него е необходим консенсус за опазването на здравето. За реекспорта на лекарства той разясни, че няма възбрана, когато е законен. По думите му въпросът е по какъв начин страната пази ползите си в сферата. Криминализирането на противозаконния експорт може да е част от решението, съгласно него.

И от " Воля " са загрижени за опазването на здравето. Трябва да се вземат незабавни ограничения, разгласи на брифинг Пламен Христов. Още при започване на това Народно събрание партията предложила проект за деяние в бранша.

От партията на Марешки също желаят унищожаване на монопола на НЗОК. " Воля " желае обединен указател на болесттите у нас. На база на него щяла да се реализира здравната политика. Депутатите от " Воля " показаха задоволството си от акцията на прокуратурата против незаконния експорт на хапчета.

Пламен Христов желае санкции за нарушителите. Партията приканва за необятен спор за демонополизация на касата. В диалога трябвало да се включат пациентските и съсловни организации./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР