ДПС са категорични, че оптимизацията на училищната мрежа е евфемизъм.

...
ДПС са категорични, че оптимизацията на училищната мрежа е евфемизъм.
Коментари Харесай

Качествено образованието не се постига само с увеличение на заплати

ДПС са безапелационни, че оптимизацията на учебната мрежа е евфемизъм. Заявеният приоритет от държавното управление допуска и качествено ново отношение към образоването, което няма да се реализира единствено с нарастване на учителските заплати.

В декларация от парламентарната естрада Ерол Мехмед уточни, че утрешният ден - 15-ти септември е специфичен.

" Първият образователен ден за десетки хиляди първокласници и за техните щастливи и обезпокоени родители. Празникът в погледа на учениците и учителите е задоволителен, с цел да осмислим силата на знанието и да осъзнаем, че образованието и науката са съществени полезности и достижения ", уточни той.

По думите му в 21-ви век образованието ще изиграе най-съществената роля за бъдещото развиване, само че образованието не е единствено образованието в учебно заведение и означи, че придобиването на познания и умения в дома и фамилията е част от този развой .

От Движение за права и свободи сложиха въпроса подготвен ли е българският преподавател да огледа друго - не от фундамента на усвоените и наизустени уроци, а през погледа на все по-глобалния и информативен свят.

" В България образованието се цени, само че за жал в действителния живот постоянно сме се убеждавали в противното. Оплакват се учители, оплакват се родители , постоянно несъответстващата реакция на институциите в допълнение утежняват ситуацията ", установи още той.

Според него актуалното учебно заведение изисква и добре готови млади преподаватели , които са хуманисти по предопределение, както и действително обхванати и учащи се деца сред 5 и 16 годишна възраст. Наложително е да се усети държавната поддръжка в дребните учебни заведения в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР