ДПС продължава да лансира идеята си за сформиране на експертен

...
ДПС продължава да лансира идеята си за сформиране на експертен
Коментари Харесай

ДПС иска оставките на правителството и президента, но не и на Иван Гешев

ДПС продължава да стартира концепцията си за съставяне на експертен кабинет, като желае оставките на държавното управление на Бойко Борисов и на президента Румен Радев..

Освен това от Движението организират съвещания с други партии и самостоятелни депутати за отстраняването на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Дали предварителни, или постоянни изборите са доста скоро. Посланието на ръководителя на Движение за права и свободи, което направи при откриването на сесията на Народно събрание, е, че страната върви към безпорядък. Нужен е незабавен разговор ", изясни депутатът Хамид Хамид.

По думите му страната има потребност от усмиряване на тона, от обединяване, тъй като идващите месеци вземат решение ориста на страната за десетки години напред.

"България би трябвало да се приготви за оперативните стратегии за идващия програмен интервал, няма време. В момента нищо не се работи ", сподели Хамид пред NOVA.

Според него след оставките би трябвало да има обединяване на всички политически сили, да се дефинират няколко целта, а един от тях да е осъществяване на почтени избори.

Ако президентът Румен Радев се отдръпна, функционалностите му ще поеме вицепрезидентът Илияна Йотова. Хамид счита, че не е значима персоната, а да бъде в действителност държавен глава - не непрекъснато да атакува, да търси борба, да настройва едни жители против други.

Експертният кабинет, за който Движение за права и свободи упорства, трябвало да бъде с министър председател от политическата мощ с най-вече гласове. Вицепремиерът да бъде от втората по мощ партия. Нека и двете партии носят отговорност, да не се упрекват след изборите кой по какъв начин ги е манипулирал, сподели Хамид Хамид.

Той заяви, че сътрудниците му от Движението към този момент организират съвещания с други партии и самостоятелни депутати за премахване на ръководителя на Народното събрание. Един от главните претекстове за желаната оставка е, че Караянчева не била "на висотата на поста си”. "Организацията в Народното събрание е плачевна. Ето ви още един мотив за оставка ", заключи Хамид Хамид.

Той разяснява и митингите. Според него те са инструмент на всяка народна власт - всеки жител има право да стачкува, да желае оставки.

"Самите претенции обаче не са изчистени, не оферират решения. Искат се и оставки на неполитически лица, хора от самостоятелната правосъдна система. Главният прокурор не е политическо лице. Той е част от самостоятелната правосъдна система, избиран е от прокурори, в реда на нещата е те да му дадат оценка. Няма по какъв начин политици да желаят оставката, на който и да е от правосъдната система ", счита Хамид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР