ДПС припомни Конституцията и разделението на властите по отношение на

...
ДПС припомни Конституцията и разделението на властите по отношение на
Коментари Харесай

ДПС: Не е работа на законодателната и изпълнителната власт да кадруват в съдебната система

ДПС напомни Конституцията и разделянето на управляващите във връзка с подадената оставка от шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

" Ще се въздържим от коментар. Ще кажем единствено, че не е работа на законодателната и изпълнителната власт да кадрува в правосъдната система, тъй като първо е конституционно закрепено. И второ - има такова решение на Конституционен съд ", съобщи зам.-председателят на ПГ на придвижването Йордан Цонев на брифинг в Народното събрание.

От групата оповестиха, че тази заран са внесли обявените промени в закона за публичните поръчки и в този за обществените финанси.

" Ние доста деликатно следим публичния спор по отношение на антикорупционните ограничения и законодателство ", разяснява Цонев и изясни, че придвижването " отстранява опцията за инхаус процедурите, защото върху тях тегне съмнението на обществото ".

" В закона за обществените финанси отстраняваме опцията за постановленията на Министерски съвет да се раздава обществен запас релативно непрозрачно. Това ще става с оферти на Министерски съвет. Изпълнителната власт ще прави оферти за решение на Народно събрание за средствата, които би трябвало да се разпределят ", изясни депутатът от Движение за права и свободи.

Внасяме и още няколко процедури за по-прозрачно бюджетиране, сподели той, като посочи, че става въпрос за разписването на средствата в графата " Централен бюджет ". Изпълнителната власт да дефинира авансово средствата за общините и да го разиска с НСРОБ, предлага придвижването.

Относно другите законодателни цели на Движение за права и свободи Цонев посочи, че към този момент работят по текстовете за смяна в Конституцията в частта за правосъдната власт.

" Да ви напомня, че във връзка с " златните паспорти " сме поискали инспекция от ДАНС по безусловно всички процедури от приемането на закона до в този момент, с цел да се види кои са фиктивни ", добави Йордан Цонев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР