ДПС постигна всичко, което демонстративно налагат от връщането на Делян

...
ДПС постигна всичко, което демонстративно налагат от връщането на Делян
Коментари Харесай

Пеевски прегъна ГЕРБ за субсидиите

ДПС реализира всичко, което демонстративно постановат от връщането на Делян Пеевски в Народното събрание. ГЕРБ мигновено се отзова на позивна от придвижването, а след срещата оповестиха, че одобряват концепцията на предприемача за партийно финансиране без предел на даренията от физически и юридически лица. Макар да си дават сметка за несъстоятелността на държавна дотация от лев на глас, ръководещите ще я отстояват в Народно събрание. От ГЕРБ обаче ще предложат общините да дават безплатно офиси на партиите.

ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да приватизират политическия живот у нас, съобщи Крум Зарков. По думите му сделката е атентат към достиженията на демокрацията. Кого ще обслужват партиите - гласоподавателите или донорите си, попита Зарков.

Според водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ ГЕРБ са съгласни, че с 1 лева дотация няма по какъв начин политическите сили да финансират активността и акциите си. Думите му удостовери шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова от ГЕРБ. Затова съпартийците й ще предложат общините да дават безплатно офиси на партиите. " Със дотацията от 1 лева те ще могат да поемат разноските за административния личен състав в тях. За други разноски те ще си търсят поддръжка от разнообразни спонсори, физически и юридически лица, без да има таван на парите ", разясни тя.

" Ако приказваме за американския модел, би трябвало да се създадат промени, които да дадат опция физически и юридически лица да подаряват на партиите при цялостна бистрота, попълване на заявления за генезис, качване на въпросните заявления в Сметната палата ", акцентира Стоянова, с което удостовери, че ГЕРБ одобряват концепциите на Движение за права и свободи.

Споровете за размера на партийната дотация започнаха при започване на работата на Народно събрание. Секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов предложи да се удължи със седмица срокът за оферти преди второто четене на измененията в Закона за държавния бюджет за партийните дотации. " За " гласоподаваха 78 депутати, 59 бяха срещу, а 10 се въздържаха и предлагането не бе признато.

" ГЕРБ и Движение за права и свободи се пробват да приватизират политическия живот у нас. Не става дума за понижаване на дотациите, а за допускане на частно финансиране на политическите субекти ", разяснява сделката сред ГЕРБ и Движение за права и свободи зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков. Той попита кого ще обслужват партиите оттук нататък - гласоподавателите си или донорите си. Кой на следващия ден ще дефинира листите с общински съветници и кандидат-кметовете - партиите или контролиращите ги олигарси, продължи Зарков. Това е същински атентат към базисните достижения на българската народна власт, съобщи депутатът. Той означи, че ГЕРБ отхвърлиха на Българска социалистическа партия среща и полемика за дотациите, само че притичаха незабавно, щом Движение за права и свободи ги повика.

" Ако някой желае да промени главния закон на страната, тъй като партиите са неприятни, да ги забрани. Имаше шоупрограма, която наложи един популистки вид, и в този момент в Народно събрание се състезават кой да го поддържа. Щом желаеме всеки богат човек да има своя партия - отлично ", иронизира Волен Сидеров. " С ГЕРБ не сме сиамски близнаци. Подписали сме съглашение, в което няма дума за дотацията, и не отговаряме за дейностите, бездействията, истинските хрумвания или безумията на ГЕРБ ", съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР