ДПС питат защо ще се строи жп линия Волуяк -

...
ДПС питат защо ще се строи жп линия Волуяк -
Коментари Харесай

ДПС питат защо се строи жп линия Волуяк - Драгоман без одобрение на ЕК

ДПС питат за какво ще се строи жп линия Волуяк - Драгоман без утвърждение на Европейската комисия.

Питането е импортирано до министър-председателя Кирил Петков по отношение на решение на Министерски съвет, с което е позволено на Министерство на превоза и известията и Национална компания " Железопътна инфраструктура " да подпишат контракт за финансиране на план " Модернизация на жп линия София - Драгоман - сребърна граница, жп сектор Волуяк - Драгоман - фаза 1 ", с отпусната финансова помощ в размер на 166,2 млн. лв., обезпечени от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020.
 Отпускат 304 млн. лв. за жп линията от Волуяк до Драгоман за фаза 1
Отпускат 304 млн. лв. за жп линията от Волуяк до Драгоман за фаза 1

Европейски средства са почти 255 млн. лв..

С питането се слагат въпроси на какво съображение Министерският съвет е разпоредил да бъде подписан този контракт, в случай, че планът към момента не е утвърден от Европейската комисия, дали тези дейности на държавното управление са съобразени с разпоредбите за разходване на европейски средства , както и ще бъде ли спрян планът до приемане на съответното позволение от европейските институции.

В прессъобщение от Движение за права и свободи категорично прецизират, че нито Движение за права и свободи, нито нейни народни представители имат каквото и да било отношение към този контракт. Те дефинират медийни изявления за интерес като неприемливи операции и неистини , които очевидно целят да отклонят публичното внимание от следващото незаконосъобразно деяние на ръководещите, водещо до корист с европейски средства.

Питането е импортирано от ръководителя на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на Движение за права и свободи в 47-ото Народно заседание Мустафа Карадайъ взаимно с сътрудниците си народни представители Делян Пеевски, Халил Летифов и Станислав Анастасов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР