ДПС остро разкритикува избора на Валери Симеонов за заместник-председател на

...
ДПС остро разкритикува избора на Валери Симеонов за заместник-председател на
Коментари Харесай

ДПС: С избора на Симеонов бе прекрачена границата на търпимост

ДПС остро разкритикува избора на Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. На брифинг в Народното събрание водачът на придвижването Мустафа Карадайъ съобщи, че с този акт "границата на толерантност е прекрачена ".

"Актът значи - цялостно отричане на демократичните постижения, значи да господства национализма, омразата, разделянето, опълчването и експанзията. Означава нагла провокация към парламентаризма и евроатлантическите полезности. Означава провокация към цялото общество. За ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на страната ", съобщи Карадайъ.

По време на гласуването Движение за права и свободи демонстративно напусна пленарната зала.

Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че изборът на нов зам.-председател на Народното събрание е засегнатост към парламенатирзма - кошмарът на майките на деца с увреждания е бил заплатен от ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Според Карадайъ това е провокация към цялото общество.

В отговор ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дарикова сподели, че става дума за трайна парламентарна процедура - когато парламентарните групи оферират народен представител за зам.-председател на Народното събрание, това предложение да се поддържа.

"Има вакантно място, което се поставя на "Обединени патриоти " за заместник-председател на Народното събрание. Ние го подкрепихме, тъй като такава е практиката в Народното събрание ", изясни Даниела Дариткова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР