ДПС още веднъж потвърди позицията си за сформиране на управление,

...
ДПС още веднъж потвърди позицията си за сформиране на управление,
Коментари Харесай

ДПС е против приемане на бюджет без мнозинство, не вярва на машините

ДПС още един път удостовери позицията си за съставяне на ръководство, зад което да стои " идейно хомогенно евроатлантическо болшинство ", разгласи Йордан Цонев след срещата в Народното събрание с контактната група, излъчена от ГЕРБ. Това са декларирали от партията пред Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

" Извеждаме пред скоби участието ни в Европейски Съюз и НАТО, тъй като оттова идват инструментите за решение на проблемите на страната и хората. И изразихме своето отчаяние, че от 7 партии в Народно събрание 4 са с очевидно изразена проевропейска и пронатовска идеология, и тези партии имат 173 депутати ", сподели Цонев.

И не реализирали единодушие " с безусловно измислени аргументи ", акцентира той поради изискването на Политическа партия и Демократична България за правосъдна промяна, която се показва в промяната на основния прокурор. " Ако корупцията е проблем, тя е за целия Европейски Съюз, само че я показват правосъдните органи, а не политиците. Представихме нашия план за конституционна промяна, бяха извънредно озадачени, че такова нещо не е артикулирано ", добави още депутатът от Движение за права и свободи. По думите му Паси и Плевнелиев заключили, че това е същинската правосъдна промяна.

" Решаването на проблемите на хората минава през решаването на политическата рецесия. Това минава през съставянето на болшинство и държавно управление. Ние считаме, че това болшинство би трябвало да бъде евроатлантическо. Дали да е експертно държавно управление, това са детайлности. Би могло да е партийно ", съобщи още Йордан Цонев, като още веднъж уточни, че евроатлантическите партии имат цели 173 депутати. " Какъв е казусът да бъде и партиен кабинет, дори могат да бъдат конституциионно болшинство ", вметна той.

По време на срещата Движение за права и свободи и контактната група са разискали и приемането на еврото и присъединението към Еврозоната. Движение за права и свободи е изрично " за ", тъй като това носи позитиви. И от тази позиция не вижда смисъл да се отзовава на поканата на " Възраждане " за диалози по тематиката. " Не виждам кому са нужни контактни групи ", разяснява Цонев.

Движение за права и свободи обаче е изрично срещу приемане на бюджет от Народното събрание без да е образувано ясно болшинство. " Защото ще подкопаем финансовата непоклатимост по популистки аргументи. Ще рискуваме доста. Приемане на бюджет без ясно болшинство, което да носи отговорност, е стопански и финансов волунтаризъм ", заключи зам.-председателят на парламентарната група.

" Не сме последователи на президентска, а сме отявлени последователи на парламентарна република " , отговори той на журналистически въпрос.

И даде да се разбере, че Движение за права и свободи би подкрепило връщането на хартиената бюлетина - предложение, което към този момент внесе Българска социалистическа партия, а сходно се чака и от ГЕРБ.

" Въпросът е по-широк - имаме ли доверие в изборния развой. Движение за права и свободи няма доверие в изборния развой, който се реализира с тези машини, по този метод. След всичко, което се случва с машините, кодове и т.н ", отсече Йордан Цонев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР