ДПС няма да участва в консултациите за размера на партийните

...
ДПС няма да участва в консултациите за размера на партийните
Коментари Харесай

ДПС няма да участва в консултациите за партийните субсидии

ДПС няма да взе участие в консултациите за размера на партийните дотации. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи. Карадайъ съобщи, че Движение за права и свободи има подготвеност да върне надвзетите партийни дотации в най-скоро време. Според плановете на финансовото министерство размерът на дължимите средства е 1,6 млн. лева

Относно идните съвещания Карадайъ съобщи, че не вижда какво може да произтече от тях и изясни, че дебатът е завършил с внасянето на писмени оферти сред първото и второто четене на измененията в Закона за бюджета. " Това, което имахме да кажем по тематиката, ние го казахме и пред медиите и с писмени оферти за промени в закона, импортиран от Министерски съвет, и на консултациите ни с Българска социалистическа партия и ГЕРБ, без значение каква продължителност имаха решенията след консултациите с ГЕРБ. С националистите няма какво да си приказваме по тази тематика ", разяснява Карадайъ.

Той напомни позицията на придвижването за нула лв. дотация и отворен или " американски модел " на финансиране. " За нас дотациите за политическите партии би трябвало да имат размер, подобен че да могат да финансират активността и акциите си. Ако няма да могат да финансират активността си посредством дотации от страната, то тогава би трябвало да има отворен, транспарантен, явен модел за финансиране ", уточни Карадайъ.

Според него отварянето на тематиката с партийните дотации е имало за цел отклонение на публичното внимание от сериозните тематики. " Държавата върви по инерция. Няма никаква посока за развиване ", разяснява Карадайъ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР