ДПС няма да се регистрира за днешното пленарно заседание, когато

...
ДПС няма да се регистрира за днешното пленарно заседание, когато
Коментари Харесай

ДПС няма да се регистрира днес в парламента заради Изборния кодекс

 Движение за права и свободи няма да се записва за днешното пленарно съвещание, когато би трябвало да се гледат измененията в Изборния кодекс. Причината е машинното гласоподаване и хаосът, който се основава.

Това разгласи на изключителна конференция в Народното събрание ръководителят на Движението Мустафа Карадайъ.

Той акцентира, че с този Изборен кодекс, който ГЕРБ оферират, се основават предпоставки за безпорядък и операции. Кодексът на ГЕРБ не взема решение нито един проблем на изборното законодателство. 

" Това може да коства демократичността на изборите. Така наложеният план на ГЕРБ не взема решение нито един от проблемите. Напротив, основава предпоставки за безпорядък и операции ", безапелационен бе той. 

Движение за права и свободи упорства за машинно гласоподаване и машинно броене на бюлетините и  отчитане на резултатите от вота. Карадайъ отхвърли да отговори на журналистически въпроси и брифингът беше оптимално къс.

Пленарното съвещание стартира в 9 ч. Очаква се да се види дали ще бъде събран нужният кворум за началото на дебатите.

Припомняме, предишния месец ГЕРБ внесе в плана си за нова Конституция предложение за машинно гласоподаване. Именно тематиката за машинния избор стана мотив за оставката на шефката на Изборната комисия.

Още през януари Българска социалистическа партия настояваше за въвеждане на машинното гласоподаване още по време на последното разискване в Народното събрание, в това число и напуснаха Народното събрание с ултиматум за това. На 12 февруари министър председателят даде зелена светлина за напълно машинно гласоподаване на идващите избори.

Вчера обаче на правна комисия ГЕРБ наложи едновременнно с машинното гласоподаване да има и книжен вид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР