ДПС няма да присъства в зала следващата седмица, докато не

...
ДПС няма да присъства в зала следващата седмица, докато не
Коментари Харесай

ДПС няма да идва в парламента, ето причината

Движение за права и свободи няма да участва в зала идната седмица, до момента в който не се опровергаят подозренията за наличие на карантинирани депутати. Това сподели националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов по време на брифинг в Народното събрание, съобщи.

„ Искаме пред вас да обявим, че поради безредиците, които се случиха през днешния ден в пленарна зала, поради нарушаването на правилника и на Конституцията и поради това, че остана подозрение, че в залата са участвали лица със подозрение, че са носители или са карантирани, чакаме от министъра на опазването на здравето да осведоми както националното посланичество, по този начин и обществеността, има ли такива основателни подозрения.

Докато получим тази информация, ние няма да присъстваме идната седмица в пленарна зала. Ние няма да присъстваме идната седмица в пленарна зала, до момента в който не се опровергаят тези подозрения и до момента в който не стане ясно, че ние не сме опасност за здравето и живота на хората, на нашите близки.

Другата седмица ние няма да участваме в работата на Народното събрание в случай че няма някаква изключителна обстановка, която да постанова това “, сподели още Халил Летифов.

Той посочи, че по този начин или другояче Движение за права и свободи са в зала в доста сведен състав.

От своя страна Хамид Хамид от Движение за права и свободи разгласи, че мотив за напускането на Народното събрание не е единствено подозрението за обезпечаване на кворум с карантинирани или инфектирани лица. "Днес всички станахме очевидци на тоталното потъпкване на Конституцията, Правилника за организация и активността на Народното събрание и законите на страната.

Когато Конституцията и законите са стъпкани, на ход е диктатурата. Всички видяхте по какъв начин беше обезпечен кворум.

Колкото до предлагането ни, с което се опитахме да спрем период по член 40 от Закона за политическите партии, което беше тотално отхвърлено единствено тъй като се касае за партийни мероприятия на Движение за права и свободи, желаеме да напомним за исторически обстоятелства.

В близкото и далечно минало, където всяка тирания е започвала с посягане върху избрани политически субекти ", добави още Хамид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР