ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република

...
ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република
Коментари Харесай

ДПС няма да гласуват нито за промени в Конституцията, нито аз свикване на ВНС


Движение за права и свободи няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република България. Движение за права и свободи няма да гласоподава за привикване на Велико Народно заседание. Това съобщи ръководителят на придвижването Мустафа Карадайъ по отношение на проектоконституцията на ГЕРБ, представен от БГНЕС.

Мотивите ни са водени от главните правила в устава на Движение за права и свободи , нашата партия няма да поддържа плана на ГЕРБ за нова Конституция. Изготвеният план е следващият удар против демокрацията и държавността. Проектът се отхвърля от общочовешките полезности – независимост, мир, хуманизъм, тъждество. Новата конституция не дава отговор на декларираното искане за рестарт, добави Карадайъ.

Председателят на придвижването уточни, че би трябвало да има необятен спор и контракт по тематиката.

Конституцията като главен закон визира директно правата и свободите на всички български жители. Всички политически сили би трябвало да подходят с нужната отговорност. Новата конституция би трябвало да се одобри като нов публичен контракт след съществени диспути – умерено, обикновено и в изобретателно политическо време. Трябва да се чуе мнението на гражданското общество, университетските и експертните среди, рационално отговорно и почтено. Нова конституция и промени в настоящата би трябвало да отстраняват дефекти в настоящата и да бъдат ориентирани към реализиране върховенството на правото и подсилване на демократичните полезности, добави още Карадайъ. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР