ДПС няма да подкрепи отмяната на машинното гласуване за местните

...
ДПС няма да подкрепи отмяната на машинното гласуване за местните
Коментари Харесай

ДПС е против отмяната на машините за гласуване

ДПС няма да поддържа анулацията на машинното гласоподаване за локалните и парламентарните избори, както оферират ГЕРБ, Оперативна програма и " Воля " с промени в Изборния кодекс. Това съобщи зам-шефът на групата на Движение за права и свободи Йордан Цонев на съвещанието на правната комисия, която разисква измененията. Така той опроверга изказванията на депутати от ГЕРБ, че Движение за права и свободи ще ги поддържа.

Цонев изясни, че е взел участие във всички избори от 1990 година насам и главният и най-тежкият проблем на изборния ни развой е броенето на бюлетините в Секционните изборни комисии (СИК). Затова Движение за права и свободи изиска да има машинно преброяване на бюлетините. В СИК с изключение на непросветеност, се правят и най-тежките операции на вота - от дребни балкански хитринки до доста тежки операции, изясни Цонев. И подлага на критика ръководещи и специалисти, които изясняват, че има проблем със софтуера за машинното гласоподаване. Българските IT експерти към този момент вземат участие в изработването на изкуствен интелект, този бранш бележи плевел растеж, изясни Цонев.

Процесът на машинното гласоподаване на тези избори бе умишлено злепоставен, подлага на критика още зам.-шефът на ПГ на Движение за права и свободи. И предизвести ГЕРБ, че в случай че на идващите парламентарни избори няма машини, а единствено преброяване в СИК, ще срещнат сериозен отпор от партията им. Протоколите на СИК са позор за България, те са едни парцали, поправяни стотици пъти, добави Цонев. Не желаеме човешки ръчички да пипат хартийки и да вършат операции, желаеме машини за преброяване, безапелационен бе той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР