ДПС никога не е имала министри в този кабинет. Това

...
ДПС никога не е имала министри в този кабинет. Това
Коментари Харесай

ДПС била по удобна жертва, по архетип

ДПС в никакъв случай не е имала министри в този кабинет. Това разгласи депутатът от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин в утринния блок на Българска национална телевизия откакто през вчерашния ден Борисов изиска три министерски оставка с претекст да се разграничат от клеветите за връзки с Движение за права и свободи.

" Движение за права и свободи е комфортна жертва за политическите партии. Това е обвързвано с избрани наслагвания в обществото и избран архетип на мислене на политиците ", безапелационен бе той.
 Борисов изиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов Обновена
Борисов изиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов

И тримата са заявили своята подготвеност, подават оставките си още на следващия ден

Депутатът подсети, че още при започване на образуването на кабинета " Борисов-3 " от Движение за права и свободи почнали да приказват за неговия ремонт. От Движение за права и свободи считат, че кабинетът на ръководещите е една неконструктивна формула, която е направена на доста неверна основа.

Процесите на едно такова деяние идват от улицата и на страст. Не би трябвало да се търси разумен метод при решаването на подобен вид страст, разяснява Ебатин трите министерски оставки.
 Движение за права и свободи не престават по пътя за ремонт на държавното управление
Движение за права и свободи не престават по пътя за ремонт на държавното управление

Движение за права и свободи желаят всички патриоти да си вървят от властта

Оставките няма да спасят кабинета, счита той и уточни, че позицията на Движение за права и свободи по всички вотове на съмнение и за основния закон за бюджета постоянно е била безапелационна - срещу кабинета. Той посочи, че рисковото в тази ситуация не е обвързвано с оставката на един или различен министър, а когато има мощна социална сила за смяна.

Тогава политиците употребяват тази сила за смяна, с цел да я превъплътят в избран вид популизъм. Най-опасното събитие на популизма е национализмът, акцентира Ебатин.
 Движение за права и свободи няма да влезе в политическото тресавище
Движение за права и свободи няма да влезе в политическото тресавище

Проблем на " Росенец " няма

Той уточни, че ръководещите не са съумели да се оправят в последните месеци и то най-много с рецесията, провокирана от ковид. Никой не може каже какво следва оттук насетне, само че ясно се вижда, че вървим към избори. Движение за права и свободи постоянно са подготвени са предварителен избор. Предсрочният избор предопределя посоката, по който вотът ще върви - той ще върви в посока популизъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР