ДПС не се съгласи с мотивите на президента Румен Радев

...
ДПС не се съгласи с мотивите на президента Румен Радев
Коментари Харесай

ДПС: Не сме съгласни с мотивите на президента за КТБ, но ветото е негово право

ДПС не се съгласи с претекстовете на президента Румен Радев да наложи несъгласие върху закона за КТБ, само че акцентира, че това е негово конституционно право. " Право на президента е да постанова несъгласие, това е седмото наложено несъгласие от президента ", обявиха Хамид Хамид и Йордан Цонев, които дружно с Делян Пеевски са вносители на закона срещу вторичното плячкосване на банкрутиралата банка.
" Ние не сме съгласни с тези претекстове. Считаме, че има недоумение с параграф 5,6 и 7 от нашия законопроект, както и на член 14 от закона за нормативните актове ", уточни юристът Хамид, който е и член на правната комисия в Народно събрание. " Законодателят е уредил реда метода и изискванията по кое време се постановат правила с ретроактивно деяние. В алинея трета на член 14 има една възбрана по кое време не могат да се постановат и това е при увеличение на наказания, единствено тогава не могат да бъдат налагани ретроактивни правила, ние не сме в тази догадка. има недоумение във връзка с параграф 5, където се приказва, че законът погасява отговорности и заличава права. Това безусловно не дава отговор на истината ", отхвърли той. Хамид Хамид напомни, че за погасяване на отговорности и за изговаряне по цесиите има думата единствено българският съд. " Ние единствено даваме юридически прийом на синдиците да запазят активите, до момента в който се произнесе съдът ", разясни депутатът от Движение за права и свободи, представен от Канал 3.

" В момента висят над 800 каузи пред съда и единствено съдът може да каже дадена договорка дали е оскъдна, недействителна... Тези текстове обезпечават опцията активите да не бъдат разграбвани и те да стоят в масата на несъстоятелността, до момента в който се произнесе самостоятелният български съд ", изясни още той във връзка несъгласието му като вносител с президентските претекстове против закона за КТБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР