ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова. Това заяви народният

...
ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова. Това заяви народният
Коментари Харесай

ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова

ДПС упорства прокуратурата да разпита министър Йорданова. Това съобщи националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид по време на брифинг в Народното събрание.

„ Във връзка с подадения сигнал до прокуратурата предходната седмица за златните паспортни и над 120 случая на придобиване на българско поданство от китайци и руснаци, вършим допълнение на сигнала по отношение на изказванията на министър Йорданова. “, разгласи той.

„ Вчера министър Йорданова направи изказване, че адвокатски адвокатски фирми, близки до Движение за права и свободи, са имали присъединяване при придобиване на българско поданство, по този начин наречените златни паспорти. Нито Движение за права и свободи, нито какъв да е депутат от Движение за права и свободи, нито който и да е член от Движение за права и свободи, има, каквато и да е връзка с по този начин наречените златни паспорти, нито има адвокатска адвокатска фирма, която се занимава с придобиването на златни паспорти. Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, тъй като тя очевидно има информация, която е от голяма важност по инспекцията по златните паспорти “, съобщи още Хамид.

Според него, в случай че това е опит за отклонение на публичното мнение за отхвърлянето на законопроекта на Движение за права и свободи, „ този номер няма да мине “.

„ Ние ще продължим да настояваме за цялостна инспекция на всеки обособен случай. Управляващите настойчиво бягат от тази инспекция и подават в общественото пространство всевъзможни сходни димки. Няма да позволим лакеите на олигарха Прокопиев да отклоняват публичното мнение “, съобщи още депутатът от Движение за права и свободи.

Председателят на придвижването Мустафа Карадайъ добави, че става процедура на ръководещите да боравят с медийни внушения, а когато пристигна ред за дейности да вършат противоположни такива.

„ Такъв случай видяхме и с министър-председателя Кирил Петков тези дни. Той още веднъж отвори тематиката, обвързвана с ББР и господин Пеевски. Само че тук аз разполагам с въпрос на господин Йордан Цонев от 19 август до министър Кирил Петков тогава и отговора на министъра на стопанската система от 26 август 2021 г, където той твърди, че ние не видяхме непосредствено присъединяване на господин Делян Пеевски с други кредитополучатели “, изясни още Карадайъ.

„ Закононарушенията за тези хора към този момент станаха процедура. Явно господин Кирил Петков и самичък не си има вяра към този момент на своя автограф, само че и Конституционен съд по този начин сподели, че неговия автограф е лъжовен “, добави още ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

Според Мустафа Карадайъ и различен министър влиза в това поле.

„ Всички знаем, че господин Пеевски е проверяван непрестанно за целия му живот. Сега видяхме тези дни министърът на финансите Асен Василев разгласи обществено и се закани, че ще оказва напън върху чиновниците на Национална агенция за приходите да правят нови проверки на народния представител от Движение за права и свободи господин Делян Пеевски. Естествено непозволен напън, тъй като това е деяние, което не попада в пълномощията на министъра на финансите. Това поражда у нас основателното подозрение по отношение на задачите на тези проверки на проверките, за които се заканва непозволено Асен Василев ", сподели още Карадайъ.

По думите му заставането на Асен Василев в услуга на Прокопиев и на олигархията, ще докара до неговия неуспех, а може и да докара до неуспеха на цялото държавно управление. 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР