ДПС написа писмо до премиера Бойко Борисов, в което поиска

...
ДПС написа писмо до премиера Бойко Борисов, в което поиска
Коментари Харесай

В писмо до премиера ДПС настоява за безплатни детски градини

ДПС написа писмо до премиера Бойко Борисов, в което изиска среща с него и изразява разочарованието си от нежеланието на бюджетната комисия да прегледа препоръчаните от придвижването промени за безвъзмездни детски градини и освобождение на книгите от Данък добавена стойност. Това разгласи пред медиите в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев, който дружно с Делян Пеевски и Халил Летифов е вносител на поправките. 

" Написахме писмо до министър-председателя Бойко Борисов и до финансовия министър Владислав Горанов, в което показваме своите причини и показваме своето удивление ", разяснява Цонев. Той напомни, че макар обществено поетия ангажимент от ръководещите за градеж на детски градини, отпадане на таксата за децата и понижаване на Данък добавена стойност, въпросът изобщо не беше разискван на съвещанието на бюджетната комисия през вчерашния ден. Въпреки консултациите сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова отхвърли да подложи на гласоподаване предложенията с аргумента, че е отвън полето на бюджетния закон. 

" Ние отхвърляме да повярваме, че във импортиран персонално от министър-председателя план за промени в бюджета, грижата за българските деца може да е отвън обсега на този закон. И го призоваваме решенията да не са в ущърб на децата ", съобщи Цонев.

Депутатът от Движение за права и свободи разяснява и отлагането на въпроса с партийната дотация, като уточни, че публично повода е в неналичието на отчет от бюджетната комисия, само че импровизирано евентуално се прави поради по-малкия съдружен сътрудник Обединени патриоти, които се оплакаха, че не е имало съвещания с тях. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР