ДПС категорично подкрепя решението и ще гласуваме „за“. Това заяви

...
ДПС категорично подкрепя решението и ще гласуваме „за“. Това заяви
Коментари Харесай

ДПС изрази подкрепа за стартиране на преговорите за F-16

ДПС изрично поддържа решението и ще гласуваме „ за “. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ при започване на дебатите по проекторешението, предвиждащо започване на договаряния със Съединени американски щати за закупуването на изтребители F-16V Block 70.
„ Нашата позиция е ясна и строго поредна “, съобщи Карадайъ. „ Националната сигурност стартира там, където свършва популизмът или по-точно – там, където стартира популизмът, свършва националната сигурност. За това, когато се приказва по тематиката, не би трябвало да има популизъм “, счита той.
Според Карадайъ, в тази ситуация става въпрос за пазаруване на сигурност, а не просто придобиване на нови самолети, а решението е стратегическо за сигурността на страната.
„ Довчера ГЕРБ твърдяха едно, а през днешния ден настояват, че решението е политическо и стратегическо за националната сигурност. Е, като е по този начин, поражда въпросът:
Може ли ГЕРБ да обезпечи такова политическо болшинство от ръководещата коалиция в Народното събрание по този политически и стратегически въпрос? Ако не могат, що за ръководство е това? В чий интерес е това? Въпросът е риторичен “, сподели още Мустафа Карадайъ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР