ДПС излезе с декларация, в която настоява машинното гласуване да

...
ДПС излезе с декларация, в която настоява машинното гласуване да
Коментари Харесай

ДПС подкрепи с декларация машинното гласуване

ДПС излезе с декларация, в която упорства машинното гласоподаване да остане, а всички бюлетини, с които е гласувано, да се броят ръчно. По този метод ще се подсигурява премахването на субективния детайл в гласуването. Това сподели Мустафа Карадайъ след съвещание на Централното оперативно бюро на партията, предадоха БГНЕС и " Фокус ".
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
" Ние от Движение за права и свободи освен сме единствено за машинно гласоподаване, ние сме за машинно броене на хартиените бюлетини. Това ще отстрани субективният фактор. Ще пресечем всеки опит за манипулиране на резултати и ще докара до повишение на доверието в изборния развой. Призоваваме всички партии и органи да бъдат на висотата на своята отговорност и да подсигуряваме почтени избори ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

Снимка: Ладислав Цветков

Карадайъ добави още, че машините за гласоподаване не би трябвало да бъдат взимани чартърен, а би трябвало да бъдат купувани от страната, софтуерът им – създаден от Информационно обслужване, а техниката – охранявана от страната.
Липса на кворум провали дебата за машинното гласоподаване Депутатите от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи бойкотираха съвещанието
Според ръководителя на Движение за права и свободи изборните правила в страната се трансформират директно преди избори. " Държавата в лицето на Министерски съвет абдикира от своите отговорности да подсигурява почтени и транспарантни избори. При машинното гласоподаване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо страната да закупи машините, да обезпечи тяхното предпазване, обработката на програмен продукт, подсигурявам осъществяването на одит, ръководещите голословно оферират отменяна на машинното гласоподаване ", посочи Карадайъ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР