ДПС издига собствена кандидатура за президент и вицепрезидент за първи

...
ДПС издига собствена кандидатура за президент и вицепрезидент за първи
Коментари Харесай

ДПС издигна Карадайъ за президент, Пеевски води две листи за изборите

ДПС издига лична кандидатура за президент и вицепрезидент за първи път от основаването си. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ и евродепутатът Искра Михайлова са претендентите на партията. На предходните избори от Движение за права и свободи поддържаха Пламен Орешарски, повдигнат от предприемчив комитет. В политиката се връща и предприемачът Делян Пеевски като лидер на две листи - в Благоевград и във Велико Търново.

Точно в 16 ч документите за регистрация на двойката Мустафа Карадайъ - Искра Михайлова бяха импортирани за регистрация в ЦИК от знакови лица в управлението на Движение за права и свободи като Юнал Лютфи,Емел Етем, Йордан Цонев.

Окончателното решение за издигането на тези кандидатури беше взето на съвещание на Националното оперативно бюро на придвижването през днешния ден следобяд.

Пред медиите Юнал Лютфи разгласи, че съгласно него е трябвало точно тези чисто партийни кандидатури да бъдат издигнати даже по-рано, тъй като такова е било упованието на гласоподавателите. За Искра Михйлова изясни, че не е член на Движение за права и свободи, само че пък е доста деен евродепутат от Движението с високи постове в Европарламента.

След регистрацита Юнал Лютфи разгласи пред медиите, че Движение за права и свободи издига извънреден претендент президент - известен, пореден, предвидим, в който може да се влага доверие.

Това е без да пресилвам Без да пресилвам един исторически ден за Движение за права и свободи, съобщи Юнал Лютфи, член на Националното оперативно управление.

Българска национална телевизия: Как взехте решението да издигнете вашия водач, т.е. чисто партийна канидатура? Говореше се за лица отвън редиците на Движение за права и свободи?

Движение за права и свободи през тези 30 години се оказа една извънредно значима партия в политическото създаване на демократична България от 90-та година до през днешния ден. Тя е най-стабилната, най-предвидимата със съществено високи оценки в Европа и света, добави Лютфи.

Помолен да разяснява дали по този метод Движение за права и свободи не рискува дългогодишната си роля на балнсьор в българския политически живот, Лютфи сподели, че към този момент стадият на балансьор е отминал.

Ние към този момент играем съществено да участваме във властта и без Движение за права и свободи, повярвайте ми мъчно би се направило съществено, трайно и устойчиво държавно управление в България.

На въпрос на Българска национална телевизия кого биха подкрепили, в случай че претендентите им не стигнат до балотаж на президентските избори, Емел Етем отговори, че този въпрос занапред ще се разисква в партията.

И още една вест от Движение за права и свободи - Делян Пеевски се връща политиката. След като не беше в листите за 45-то и 46 -то Народно събрание след персонално решение, той още веднъж оглавява листите на Движение за права и свободи - във Велико Търново и Благоевград.

Делян Пеевски е обиден от наказания по закона " Магнитски ", името му е и в досиетата " Пандора ". Областният ръководител на Движение за права и свободи във Велико Търонво сподели, че за обвиняванията против Пеевски е рано да се приказва, тъй като текат инспекции, само че институциите у нас към момента нищо не могат да потвърдят. Затова и по думите му, от Движението твърдо стоят зад Делян Пеевски и той щял намерено и положително да взе участие в акцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР