ДПС иска специална грижа за микропредприятията.Това заяви народният представител от

...
ДПС иска специална грижа за микропредприятията.Това заяви народният представител от
Коментари Харесай

Ализан Яхова: Минималният доход от 710 лева ще тласне малките стопанства към фалит

ДПС желае специфична грижа за микропредприятията.

Това съобщи националният представител от Движение за права и свободи от РусеАлизан Яхова по време на второто четене на бюджета на Държавното публично обезпечаване.

Тя подсети, че достъпът за микропредприятията и дребните производители до пазара за повишение на конкурентоспособността и пазарната им ориентировка, е част и от подписаното съглашение на ръководещата коалиция, което сега не се извършва.

Миналата седмица Министерството на земеделието показа новия стратегически проект, само че в него няма формулировка за микропредприятие, сподели Яхова. И разясни: „ Ако би трябвало да следваме логиката какво е дребна плантация, значи микрофермата е с към 32 кошера, или с 3 дка домати, или с към 4 дка краставици “.

Едно пчелно стопанство с 31 кошера има доходи за година от 3 600 лева От тях 2 500 лева отиват за осигуровки при най-малък застрахователен приход от 710 лева Това значи, че един пчелар ще работи за 1200 лева доход без останалите разноски, които има, с цел да поддържа пчелина си, сподели Яхова.

Управляващото болшинство в лицето на Българска социалистическа партия, Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ не поддържаха предлагането на Движение за права и свободи за най-малък застрахователен приход за земеделските производители в размер на 460 лева месечно. Гласуваният от тях най-малък приход от 710 лева ще тласне дребните стопанства към банкрути и сивия бранш, разяснява националният представител от Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР