ДПС има готовност веднага след местните избори да внесе предложение

...
ДПС има готовност веднага след местните избори да внесе предложение
Коментари Харесай

ДПС ще продължи да настоява за машинно броене на бюлетините

ДПС има подготвеност незабавно след локалните избори да внесе предложение за машинно броене на гласуването с хартиени бюлетини. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Хамид Хамид по време на съвещанието на правната комисия, на което се разисква на второ четене анулацията на машинното гласоподаване за локални и парламентарни избори.

"Искаме обаче това да стане в спокойна среда, да има необятен спор и да изработим съвременни, работещи механизми за машинното гласоподаване ", разясни депутатът. По думите му Движение за права и свободи са наясно, че в този си тип машинното гласоподаване не може да съществува.

Помолен да разяснява номинацията на Иван Гешев за идващ основен прокурор, Хамид отговори, че това е работа на самостоятелната правосъдна система. Според него не е работа на политиците да се намесват в избора на нов основен прокурор.

" Нека да оставим Висш съдебен съвет да си свърши работата и политиците да се въздържат от мнения. Разбирам, че има политици, които подскачат. Вият на умряло, само че това си е техен проблем ", сподели заместник-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи.

Във връзка с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, Хамид регистрира, че против нея се води следствие и че няма да прави коментар по този въпрос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР