ДПС и БСП стоят край казанчето и се готвят да

...
ДПС и БСП стоят край казанчето и се готвят да
Коментари Харесай

Харалан Александров: БСП и ДПС стоят до казанчето и искат да ядат

„ Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия стоят край казанчето и се готвят да ядат, приготвили са си лъжица и нож, несъмнено, сипват си чубрица, солчица и пиперец. Патриотите вършат всичко допустимо да се самосвалят. “ Така общественият антрополог Харалан Александров разяснява пред Българска национална телевизия политическата обстановка сега.

" Макар и късно, Валери Симеонов съумя да избави фасона си на заслужен човек, който споделя истината, въпреки и с изострен език. Оставката му значи, че оттук нататък политиците ще си мерят приказките, най-малко в това отношение “, уточни Александров.

Според него в страната има две действителности – животът и общественото говорене. Битката се води и в двете действителности. „ В първата нещата са релативно спокойни. В общественото говорене нещата получават пагубни измерения – има внезапно популистко говорене, което демонстрира, че нещо е възпалено в мисленето на обществеността. Улицата би трябвало да изпрати сигнал на политическия център, че нещо се случва. Имаме проблем и по хоризонтала, и по вертикала. Изглежда е доста мъчно да се състои естественият и градивен диалог “, съобщи още Александров.

Социологът Първан Симеонов съобщи, че Българска социалистическа партия избира да вари ГЕРБ на муден огън и скоро да няма нови избори. Предпочитат доверието към ГЕРБ да ерозира и в един миг да падне под това към Българска социалистическа партия.

„ За момента кабинетът е избавен, само че ще има нови кавги и митинги. Напоследък всичко, което се случва в страната, е в по-пряка изгода за Движение за права и свободи, в сравнение с за Българска социалистическа партия. Видяхме удар по Патриотите и при едни възможни последващи избори Движение за права и свободи застава в идеалната обстановка – релативно равни ГЕРБ и Българска социалистическа партия, вероятно Обединените патриоти отвън Народното събрание и Движение за права и свободи в ролята на балансьор, да държи всички според. Това е доста неприятна политическа обстановка – менгеме за Борисов “, съобщи Симеонов.

По думите му Валери Симеонов е съумял да си извоюва мястото на човек, който споделя това, което мисли. „ Той подразни едни, само че доста се хареса на други. С изявлението за майките на деца с увреждания подразни всички и внезапно загуби имидж. Загубиш ли публичното мнение, губиш тези, поради които се прави политиката. Оттук нататък той има шанса ненапълно да поправи своя имидж, тъй като може да е по-свободен. Сега той може да споделя и по-пиперливи неща, само че е противоречиво до каква степен това е удачно, имайки поради това, което се случи “, уточни Александров. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР