ДПС е запознато с проблемите в строителния отрасъл и го

...
ДПС е запознато с проблемите в строителния отрасъл и го
Коментари Харесай

ДПС към КСБ: В наше лице имате надежден партньор

ДПС е осведомено с проблемите в строителния бранш и го поддържа в превъзмогването им. Това стана ясно на среща през днешния ден сред представители на политическата партия и на управлението на Камарата на строителите в България. Разговорите бяха в границите на инициираните от Камарата срещи с политическите обединения, които съгласно социологическите изследвания ще бъдат показани в 47-ото Народно заседание, оповестиха от КСБ.

От страна на гостите участваха заместник-председателите на Движение за права и свободи Йордан Цонев и Халил Летифов. Домакините бяха показани от ръководителя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изпълнителния шеф Валентин Николов, Любомир Пейновски от Изпълнителното бюро, вицепрезидентът на Европейската федерация на строителната промишленост инж. Любомир Качамаков и ръководителят на Контролния съвет инж. Благой Козарев.

Председателят на КСБ инж. Илиян Терзиев срещна политиците с проблемите, които браншът среща с фрапантното повишение на цените на строителните материали и потребността от незабавни дейности, към този момент подхванати в редица европейски страни. Като първата фаза на ограниченията да е индексиране на стойностите по към този момент подписани контракти като първа фаза. А втора - разработване на благонадежден механизъм за актуализация на стойностите и при повишението, и при намаляването на цените на материалите. Инж. Качамаков означи, че е нужно да се сътвори нужната база данни, защото сега Национален статистически институт не води нужната статистика. Валентин Николов означи потребността от радикална смяна в законодателството и всеки участник в капиталовия развой да носи своята отговорност за работата си – в този момент тежестта пада единствено върху възложителя и изпълнителя.

Наясно сме с проблемите на сектора и вашите цели на процедура ги има в програмата ни, сподели Йордан Цонев. Движение за права и свободи поддържа Камарата нейни представители да вземат участие в подготовката и приемането на промени в отрасловото законодателство.

Категорично сме за стабилно законодателство, нужна е предвидима среда и в наше лице имате благонадежден сътрудник, означи Халил Летифов, който в последния парламент беше ръководител на Парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР