ДПС е в необявена коалиция с правителството. ДПС дава своята

...
ДПС е в необявена коалиция с правителството. ДПС дава своята
Коментари Харесай

Проф. Галунов: ДПС е в необявена коалиция с правителството и ГЕРБ

ДПС е в необявена коалиция с държавното управление. Движение за права и свободи дава своята поддръжка на кабинета и това постоянно е бил един от аварийните ходове на настоящето ръководство, в случай че нещо се случи с съдружните сътрудници, да се довърши парламентарният мандат. Това сподели пред БНР политологът проф. Тодор Галунов, учител във Великотърновския университет.
" Битката за президент стартира. Тя ще продължи във времето най-малко още година и половина, тъй като: " Сякаш всичко в рецесията се концентрира в ръцете на премиера, а единственият коректив, единственият политик, който е съпоставим с него и има вид да му опонира, е президентът ", разяснява той.

Според политолога Борисов ловко се възползва от хората към себе си, взема тяхната политическа сила и по-късно ги изпраща в давност. " Струва ми се, че министър председателят ще се опита да резервира оптимално финансовия министър Владислав Горанов, само че докога? Защото всяко жертване на министър от страна на Борисов демонстрира схемата, при която той е безгрешен, само че бъркат неговите министри ", изясни той. Очакването на проф. Галунов е да има жертване на министър, само че не в този момент.

Политологът разяснява, че не се виждат други възможности в българския политически живот. " Българска социалистическа партия се е вкопчила в себе си и желае да взема решение своя лидерски проблем, като че ли няма за основен конкурент държавното управление. Най-главното е, че Българска социалистическа партия не може да хване действителното национално неодобрение и в случай че по този начин продължава, ще ѝ е много мъчно на парламентарните избори”, счита политологът.

„ Има проблем с опозиционността в този парламент”, сподели в умозаключение проф. Галунов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР