ДПС е единствената парламентарна сила без починали в списъците си

...
ДПС е единствената парламентарна сила без починали в списъците си
Коментари Харесай

Само ДПС без мъртви души в подписката си за вота

ДПС е единствената парламентарна мощ без умряли в описите си за регистрация на предварителния парламентарен избор на 2 април. Това разгласи в ефира на bTV ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов.

Комисия за защита на конкуренцията регистрира нарушавания и при пет от шестте обединения в 49-ото Народно заседание. Сред тях най-вече са умрелите в описите на " ИТН " – 25. В обединенията " Българска социалистическа партия за България " и " Продължаваме промяната - Демократична България " са с по 7 " мъртви души ". В подписката на ГЕРБ-СДС има петима умряли, а съгласно документите сходен е въпросът с три имена от листата на " Възраждане ".



Венцислав Караджов

" Почти всички партии, които са взели участие на изборите, не са спазили закона “, сподели Караджов. Той означи, че има партии, които включват в описите си сериозна численост умряли лица.

Според инспекцията на Комисия за защита на конкуренцията максимален е броят на умрелите в описите на " Социалистическа партия Български път " -  352. Втората позиция е за новосформираната коалиция " Заедно " на Ива Митева и Любомир Каримански - 156 души, трети по " мъртви души " се подрежда " Българско национално обединяване " със 117.

Според българското законодателство искащите да вземат участие в избори би трябвало да показват описи с най-малко 2500 подписа на техни поддръжници.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР