ДПС дава на България етнически мир, заяви президентът на Алианса

...
ДПС дава на България етнически мир, заяви президентът на Алианса
Коментари Харесай

Евролибералите: ДПС дава на България етнически мир

ДПС дава на България етнически мир, съобщи президентът на Алианса на либералите и демократите в Европа /АЛДЕ/ Ханс ван Баален в София.

Ханс ван Баален откри конгреса на Европейската демократична юноша /LYMEС/,съобщи Българска телеграфна агенция. По думите на Баален политиците от Запад могат да се поучат от Движение за права и свободи. Според него ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дава демократична опция и на консервативните, и на опозицията.

Баален съобщи, че Западните Балкани не могат да бъдат оставени сами. Той изрази удовлетворение от постигнатата сделка сред Скопие и София, и изрази вяра да има такава и сред Скопие и Атина.

Според Баален, щом една страна е покрила критериите за влизане в Шенген, то тя би трябвало да бъде призната. Той изрази вяра на идващите европейски избори АЛДЕ да бъде на второ място. По думите му идващият ръководител на Европейска комисия би трябвало да е младеж.

Млади либерали, не чакайте, в случай че имате опция да вземете позиции, вземете ги, обърна се той към младежите на конгреса. Нужно е интензивно включване на младежите в политиката, акцентира Мустафа Карадайъ и добави, че Движение за права и свободи по традиция има особено отношение към младежите. Той даде образец със настоящо управление на придвижването, което в огромната си част е било част от Младежкото Движение за права и свободи.

Младежите несъмнено са нашето ентусиазъм, а доста пъти и нашия коректив, акцентира той. Карадайъ означи, че би трябвало всички да се обединят против враговете на европейските полезности. Трябва да противостоим на новите националистически хрумвания и придвижвания, да се противопоставим против тяхното нахлуване в политическото ръководство на нашите страни, означи той.

Ако България е част от демократична Европа, националистите не би трябвало да влизат в ръководството, без значение че са в Народното събрание, само че на процедура се получава друго - те са част от ръководството, даже главната партия от време на време им подражава, разяснява Карадайъ. Колкото повече се отдалечаваме от базови полезности, толкоз по-трудно ще намираме решения на проблемите в Европа, счита той.

Карадайъ прикани младежите в никакъв случай да не не помнят, че съществена полезност в активността на политиците е индивидът. Резултатът от нашата активност би трябвало да е в интерес на индивида, акцентира той.

Европа би трябвало да се реформира, съобщи ръководителят на Младежкото Движение за права и свободи, евродепутат и вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кючук. Той изрази убеденост, че България би трябвало да бъде водеща в тези промени. Безалтернативно е включването на Балканите в Европейски Съюз, тъй като там живеят хора, които са европейци - по територия, по нрав, по разбирането си за общественост, от това има потребност Европа, сподели още той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР