ДПС дава на България етнически мир. Това заяви президентът на

...
ДПС дава на България етнически мир. Това заяви президентът на
Коментари Харесай

ДПС дава на България етнически мир, смята президентът на АЛДЕ

Движение за права и свободи дава на България етнически мир. Това съобщи президентът на Алианса на либералите и демократите в Европа /АЛДЕ/ Ханс ван Бален при откриването на конгреса на Европейската демократична юноша /LYMEС/.

По думите на Бален политиците от Запад могат да се поучат от Движение за права и свободи. Според него ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е... към профила дава демократична опция и на консервативните, и на опозицията. Бален съобщи, че Западните Балкани не могат да бъдат оставени сами. Той изрази удовлетворение от постигнатата сделка сред Скопие и София, и изрази вяра да има такава и сред Скопие и Атина. Според Бален, щом една страна е покрила критериите за влизане в Шенген, то тя би трябвало да бъде призната. Той изрази вяра на идващите европейски избори АЛДЕ да бъде на второ място. По думите му идващият ръководител на Европейска комисия би трябвало да е младеж. Млади либерали, не чакайте, в случай че имате опция да вземете позиции, вземете ги, обърна се той към младежите на конгреса.

Нужно е интензивно включване на младежите в политиката, акцентира Мустафа Карадайъ и добави, че Движение за права и свободи по традиция има особено отношение към младежите. Той даде образец със настоящо управление на придвижването, което в огромната си част е било част от Младежкото Движение за права и свободи. Младежите несъмнено са нашето ентусиазъм, а доста пъти и нашия коректив, акцентира той.

Карадайъ означи, че би трябвало всички да се обединят против враговете на европейските полезности. Трябва да противостоим на новите националистически хрумвания и придвижвания, да се противопоставим против тяхното нахлуване в политическото ръководство на нашите страни, означи той. Ако България е част от демократична Европа, националистите не би трябвало да влизат в ръководството, без значение че са в Народното събрание, само че на процедура се получава друго - те са част от ръководството, даже главната партия от време на време им подражава, разяснява Карадайъ. Колкото повече се отдалечаваме от базови полезности, толкоз по-трудно ще намираме решения на проблемите в Европа, счита той.

Карадайъ прикани младежите в никакъв случай да не не помнят, че съществена полезност в активността на политиците е индивидът. Резултатът от нашата активност би трябвало да е в интерес на индивида, акцентира той. Европа би трябвало да се реформира, съобщи ръководителят на Младежкото Движение за права и свободи, евродепутат и вицепрезидент на АЛДЕ Илхан Кюючук. Той изрази убеденост, че България би трябвало да бъде водеща в тези промени. Безалтернативно е включването на Балканите в Европейски Съюз, тъй като там живеят хора, които са европейци - по територия, по нрав, по разбирането си за общественост, от това има потребност Европа, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР