ДПС честити на мюсюлманите предстоящия празник Рамазан Байрам и им

...
ДПС честити на мюсюлманите предстоящия празник Рамазан Байрам и им
Коментари Харесай

ДПС честити на мюсюлманите предстоящия Рамазан Байрам

ДПС честити на мюсюлманите идния празник Рамазан Байрам и им пожела здраво здраве, мир и благодат. Поздравлението беше отправено от парламентарната естрада от депутата Хайри Садъков.

"Тази година може би неслучайно свещените празници Великден и месец Рамазан съответстваха с едно от огромните тествания за човечеството в нашето съвремие - пандемията COVID-19 и последвалото изключително състояние ", означи той. Следвайки високата сензитивност и грижата за живота и публичното здраве като съществени постулати в религиите, управленията на главните вероизповедания у нас и техните свещенослужители демонстрираха висока степен на зрялост и отговорност в условия на изключителна обстановка. Бяха взети сложни решения да бъдат лимитирани съществени, обичайни и канонични отговорности при осъществяване на религиозните служби, изключително имайки поради и към момента живите мемоари за религиозните и етнокултурни забрани от тоталитарния режим, уточни депутатът от Движение за права и свободи.

"В тези дни на тествания за хората в България и по света, ние, народните представители от Движение за права и свободи, изричаме признателност към всички вярващи за духовните ограничения и комплицираните религиозни тествания, на които бяха подложени в резултат на пандемията и проявената отговорност и съпричастност, водени от главните правила, залегнали в религиите ", съобщи Хайри Садъков. Той означи, че тази година свещеният месец Рамазан е бил доста по-различен. "По време на тази рецесия ислямските полезности като съчувствие, признателност, благотворителност и достойнство отекват по-силно от всеки път. Месец Рамазан, който е време за състрадание и духовно съзерцаване, ни припомня да слагаме потребностите на другите пред личните ", уточни националният представител Хайри Садъков, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Уважаеми мюсюлмани, от името на ръководителя и на ПГ на Движение за права и свободи поисквам благословени и спокойни последни дни на месец Рамазан и великодушен на богатства и цялостен с очакване празничен Байрам! Нека молитвите ви бъдат признати, дано крепкото здраве, сплотеността и закрилата в фамилиите и обществото ни, духовната задоволеност, мирът и берекетът са единствено част от премиите от Всевишния за вас! Честит Рамазан Байрам ", обърна се той към вярващите.

Молитвите за Рамазан Байрам ще се организират навън, договориха се Борисов и основният мюфтия

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР