DP Eurasia, която управлява марката Domino`s Pizza в Турция и

...
DP Eurasia, която управлява марката Domino`s Pizza в Турция и
Коментари Харесай

Domino's Pizza е истински хит в Русия и Турция

DP Eurasia, която ръководи марката Domino`s Pizza в Турция и Русия, регистрира растеж на продажбите от 30.9% през 2018 година, с помощта на откриването на нови търговски обекти.

Системните продажби на компанията, които включват корпоративни и франчайзинг, са нарастнали до 1.13 милиарда турски лири (216.25 млн. долара) подкрепени от напредък на новите продажби от 9.3% в Турция и 16% в Русия.

През 2018 година веригата за бързо хранене е отворила 81 нови обекта, от които 58 в Русия, като мрежата й доближава 724 пицарии. Средносрочната й цел е да отваря 40-60 търговски обекта годишно в Русия, като участва в 12 града отвън столицата Москва.

" В Русия се следи доста по-голямо от предстоящото разширение на магазините и това се дължи на франчайзинга, който обезпечава доверие за дълготрайната цел ", споделя Уейн Браун, анализатор на Liberum.

Компанията чака поправена облага преди налози и амортизации за 2018 година да оправдае упованията. DP Eurasia е напът да отстрани турския си чист дълг, съобщи основният изпълнителен шеф Аслан Саранга.

Половината от турския дълг би могъл да е бил изплатен през последните 6 месеца, което може да докара до 65% надграждане на бъдещите доходи, считат от Liberum.

Акциите на DP Eurasia изгубиха повече от 50% от цената си през предходната година, поради икономическите проблеми на два от главните й пазари. През предходната година турската лира се обезцени с близо 30%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР