Дозите от ваксините срещу коронавирус, получени от Йемен, са достатъчни

...
Дозите от ваксините срещу коронавирус, получени от Йемен, са достатъчни
Коментари Харесай

Ваксините не достигат в Йемен

Дозите от имунизациите против ковид, получени от Йемен, са задоволителни за единствено 1,5% от популацията на страната, тревожи се Организация на обединените нации.

" Разкъсваният от войната Йемен до момента е получил дози от имунизациите против COVID-19, задоволителни, с цел да покрие единствено 1,5 % от популацията си ", съобщи Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси в обява в " Туитър ".

Йеменското държавно управление преди този момент получи единствено към половин милион дози ваксини против COVID-19, предоставени от донори. Населението на Йемен е към 30 милиона.

Към петък вечерта общият брой на инфектираните с ковид в регионите под контрола на йеменското държавно управление набъбна до 9843, в това число 1905 смъртни случая.

Йемен е обзет от принуждение и неустойчивост от 2014 година, когато иранските бунтовници хути превзеха огромна част от страната, в това число столицата Сана.

Водена от Саудитска Арабия коалиция, ориентирана към възобновяване на йеменското държавно управление, утежни обстановката, причинявайки една от най-тежките филантропични рецесии в света с 233 000 убити, и други към 30 милиона, нуждаещи се от филантропична помощ и протекция, и повече от 13 милиона в заплаха от апетит, съгласно оценки на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР