Дозареждане с гориво във въздуха на изтребители Ф-16 демонстрира американската

...
Дозареждане с гориво във въздуха на изтребители Ф-16 демонстрира американската
Коментари Харесай

Показаха зареждане на Ф-16 във въздуха по време на учението на НАТО

Дозареждане с гориво във въздуха на изтребители Ф-16 показва американската войска по време на интернационалното обучение на НАТО " Сейбър Гардиън ", което се организира на територията на Унгария, Румъния и България, съобщи Българска национална телевизия.

На 9 юни американският стратосферен танкер, който прави зареждането, бе пребазиран от Тенеси у нас, с цел да се включи в интернационалното обучение на Алианса.

Самолетът-танкер " Боинг КС-135 " може да придвижва 112 тона гориво. През предходната седмица неговата задача бе да презареди във въздуха един от най-големите транспортни самолети в света С-17. Днес получи нови задания.

" Тази заран КС-135 излетя от Бургас, с цел да зареди американски Ф-16 над Румъния ", разясни подполковник Тъкър Рохас.

Малко след 11 часа въздушното командване осведоми водачите на танкера, че доближава двойка Ф-16, нуждаещи се от гориво.

Човекът, който трябваше да обезпечи безпроблемното свързване сред танкера и бойните самолети, е старши сержант Джон Макгий.

Преди интервенцията той разказа какво следва да се случи: " Единият Ф-16 ще застане на опашката, а другият ще обезпечава конвой и изчакване от лявото крило на цистерната. Когато изпълним връзката, асистент водачът ще включи горивната помпа, с цел да заредим нужното количество в изтребителите. След това идва идната машина. "

Дозареждането на самолетите се прави на височина сред 7 и 10 км.

Точно в 11:17 ч. стартира зареждането на първия изтребител. Вторият осигуряваше защитата на танкера при вероятно противниково нахлуване. Резервоарите на двата изтребителя бяха напълнени за по-малко от 12 минути.

" Най-важното е, че в действителност ние сме едни тип летяща газостанция, която подкрепя всички останали въздушни задачи, с цел да реализиран по огромен обсег и дълготрайност на деяние.Това е което ние упражняваме всеки ден. " - разяснява полк. Лий Хардли, пълководец на 134-о авиокрило в Националната армия на Тенеси.

Ф-16 може да извършва бойни и патрулни задания в продължение на 3 часа, а след дозареждане - 5 часа, което го прави един от най-боеспособните изтребители в света. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР