Дозареждане с гориво във въздуха на изтребители Ф-16, демонстрира американската

...
Дозареждане с гориво във въздуха на изтребители Ф-16, демонстрира американската
Коментари Харесай

Американската армия демонстрира дозареждане с гориво във въздуха

Дозареждане с гориво във въздуха на изтребители Ф-16, показва американската войска. Операцията беше част от интернационалното обучение на НАТО " Сейбър Гардиън ", което се организира на територията на Унгария, Румъния и България. Екип на " По света и у нас " беше на борда на самолета танкер.


На 9 юни американският стратосферен танкер бе пребазиран от Тенеси у нас, с цел да се включи в интернационалното обучение на НАТО.

" Боинг КС-135 " Може да придвижва 112 тона гориво. Миналата седмица неговата задача бе да презареди във въздуха един от най-големите транспортни самолети в света С-17. Днес получи нови заповеди.
подполковник Тъкър Рохас - Тази заран КС-135 излетя от Бургас, с цел да зареди американски Ф-16 над Румъния.
Малко след 11 часа въздушното командване осведоми водачите на танкера, че доближава двойка Ф-16, нуждаещи се от гориво.
С този джойстик се ръководи 14-метровата телескопична тръба, с която цистерната зарежда летателни военни средства във въздуха.
Старши сержант Джон Макгий е индивидът, който би трябвало да обезпечи безпроблемното свързване сред танкера и бойните самолети.
старши сержант Джон Макгий - Военновъздушни сили на Съединени американски щати: Единият Ф-16 ще застане на опашката, а другият ще обезпечава конвой и изчакване от лявото крило на цистерната. Когато изпълним връзката, асистент водачът ще включи горивната помпа, с цел да заредим нужното количество в изтребителите. След това идва идната машина.
Точно в 11:17 ч. стартира зареждането на първия изтребител. Вторият осигуряваше защитата на танкера при вероятно противниково нахлуване.

Дозареждането на самолетите се прави на височина сред 7 и 10 км.

За по-малко от 12 минути бяха напълнени резервоарите на двата изтребителя.
полк. Лий Хардли - пълководец на 134-то авиокрило - Национална армия на Тенеси: " Най-важното е, че в действителност ние сме едни тип летяща газстанция, която подкрепя всички останали въздушни задачи, за реализиран по огромен обсег и дълготрайност на деяние.Това е което ние упражняваме всеки ден ".
Ф-16 може да извършва бойно и патрулни задания 3 часа, а след дозареждане цели 5, което го прави един от най-боеспособните изтребители в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР