„Дойдох, за да ви кажа едно голямо благодаря!“ Това заяви

...
„Дойдох, за да ви кажа едно голямо благодаря!“ Това заяви
Коментари Харесай

В Смолян вече произвеждат най-висок клас защитни очила и шлемове

„ Дойдох, с цел да ви кажа едно огромно благодаря! “ Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред екипа на предприятието „ Арексим “ в Смолян, което единствено за 12 дни реорганизира производството си и от съставни елементи за автомобилната, елетромеханичната и козметичната индустрии, от през вчерашния ден към този момент създава най-голям клас защитни очила и шлемове за медицинските експерти , изправени на първа линия против COVID-19. Капацитетът ще доближи по 200 000 броя месечно от защитните очила и шлемове.

По време на визитата управлението на завода посочи пред премиера Борисов, че науката и бизнесът в България са създали това, което в Европа не е сторено. Само за две седмици служащите в Смолян са основали неповторим артикул като защитните очила, с които никой в Европа не разполага и за чиято изработка в неекстремна обстановка са нужни 6 месеца .

При инспекцията министър-председателят Бойко Борисов бе дружно с вицепремиера Томислав Дончев и ръководителя на Националния действен щаб и шеф на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР