Дойдох, за да ви кажа едно голямо благодаря!“ Това заяви

...
Дойдох, за да ви кажа едно голямо благодаря!“ Това заяви
Коментари Харесай

Борисов: С поръчки за защитни материали се спасяват предприятия със спряло производство


„ Дойдох, с цел да ви кажа едно огромно благодаря! “ Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред екипа на предприятието „ Арексим “ в Смолян, което единствено за 12 дни реорганизира производството си и от съставни елементи за автомобилната, елетромеханичната и козметичната индустрии, от през вчерашния ден към този момент създава най-голям клас защитни очила и шлемове за медицинските експерти, изправени на първа линия против COVID-19. Капацитетът ще доближи по 200 000 броя месечно от защитните очила и шлемове.

По време на визитата управлението на завода посочи пред премиера Борисов, че науката и бизнесът в България са създали това, което в Европа не е сторено. Само за две седмици служащите в Смолян са основали неповторим артикул като защитните очила, с които никой в Европа не разполага и за чиято изработка в неекстремна обстановка са нужни 6 месеца.

При инспекцията министър-председателят Бойко Борисов бе дружно с вицепремиера Томислав Дончев и ръководителя на Националния действен щаб и шеф на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.  „ Очилата са доста положителни, компактно прилепнали, а шлемът към този момент обезпечава цялостната отбрана. Доволен съм от това, което видяхме, и сътрудниците ще ги харесат “, бе оценката на проф. Мутафчийски за направените защитни артикули. По думите на премиера Борисов в този момент е доста значимо те да бъдат сертифицирани по най-бързия метод.

„ Обикаляме България да възстановим производството, да им дадем бизнес на тези хора, тъй като нямат една поръчка. Искаме през тези поръчки да им осигурим самун “, съобщи министър председателят Борисов пред медии във връзка визитата си в Смолян. 

Министър-председателят означи, че надалеч преди другите страни държавното управление е упълномощило на българската промишленост като завода в Смолян, да реорганизират производствата си и употребявайки своите благоприятни условия през днешния ден по поточните им линии към този момент има създадени съвременни и сигурни защитни очила. „ Такива сме предплатили на Китай. А шлемовете, които виждате, пък се поставят от горната страна и са за най-рисковите места, с цел да предпазят докторите “, акцентира министър председателят Борисов. Той бе безапелационен, че откакто потребностите от значимите защитни артикули у нас бъдат задоволени, ще бъдат изнесени и на външния пазар. По същия метод работят и доста други фабрики в България.

В отговор на журналистически въпроси министър председателят Бойко Борисов разяснява и изказването на президента Румен Радев по-рано през днешния ден във връзка с изключителното състояние. „ Един родител, който си обича децата и когато би трябвало да ги заведе на ваксина или на ортодонт, колкото и детето да плаче и да се дърпа, същинският родител знае, че в бъдеще единствено това може да му избави живота и да е крепко “, сподели министър председателят Борисов, разяснявайки ограниченията, наложени от държавното управление, с цел да бъдат предпазени животът и здравето на българските жители. Министърът-председателят акцентира, че рестриктивните мерки са мъчителни, само че ще оказват помощ за преодоляване и справяне с разпространяването на COVID-19, както и с отрицателните социално-икономически последствия от пандемията.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР