Дойдох в България, за да благодаря на българския народ и

...
Дойдох в България, за да благодаря на българския народ и
Коментари Харесай

Кулеба: Борим се не само за нашата безопасност, но и за вашата

" Дойдох в България, с цел да благодаря на българския народ и на българското държавно управление за това, че одобриха украински бежанци. Ние доста добре осъзнаваме човешкия, трогателния метод към украинските дами и деца, които избягаха от ужасите на войната и в този момент живеят в България. Това сподели външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, който е на посещаване у нас.

" От самато начало на съветската експанзия против Украйна, България ясно показва и поредно поддържа Украйна както в Европейски Съюз, по този начин и в НАТО.Сигурен съм, че България прави това не поради другарските ни връзки, само че също тъй като схваща, че сигурността за Украйна значи сигурност и за България и всички страни на Чeрно море. Това, което се случва в Украйна е извънредно значимо за бъдещето на нашия район. Ние в Украйна се бием освен за нашата сигурност, ние се борим и за вас, с цел да може вие в никакъв случай да не бъдете изправени пред нещастието на съветските опити да окажат влияние във вашата страна и да причининят вреди във вашата страна. Това е обща идея и ние сме признателни за цялата поддръжка, която идва от България ", разяснява външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

" Искам да блгадаря на България за това, че поредно поддържа европейската вероятност на Украйна, както вашия опит демонстрира. Мирът и просперитетът идват с участието в Европейски Съюз и там всички европейски народи са обедидени ".

" Наясно съм с ролята на Русия в историята на България. Може би знаете за ролята на Русия в нашата история. Вярно е да кажем, че исторически Русия е направила неща, които оставят страсти в съзнанието на хората, само че това което прави Русия сега е друго, тя е друга. Русия унищожава, убива, изтезава, изнасилва. Това не е Русия, която заслужава състрадание и схващане. Искам всички вие да разберете това ", прикани Кулеба.

" София значи мъдрост. За мен е изключително наслаждение да отбележа тук рождения си ден ", сподели още външния министър на Украйна.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР