Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската

...
Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската
Коментари Харесай

Дмитро Кулеба в София: Днешна Русия не заслужава съчувствие и разбиране

Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската страна и народ, съобщи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба на взаимен брифинг с Теодора Генчовска в Министерство на външните работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сигурен съм, че България прави това не поради обичайно положителните ни отношение, само че поради това, че сигурността на Украйна значи сигурност за България. Ние не се бием единствено за Украйна, само че и поради вас, с цел да не може Русия да аргументи вреди на вашата страна, съобщи украинският първи посланик и изрази признателност към страната ни и за поддръжката за европейската вероятност на Украйна.

Наясно съм с ролята на Русия в историята на България, сподели Кулеба и добави: Исторически Русия е направила някои неща, които оставят страсти в съзнанието на хората, само че това не е Русия, която заслужава състрадание и схващане. Надявам се, че ще пристигна по-скоро денят, когато мирът в региона на Черно море ще се възвърне, ще се върнем към културата и туризма и от ден на ден украинци ще посещават България като туристи, а не като бежанци, съобщи Дмитро Кулеба.

Външният министър Теодора Генчовска увери своя украински сътрудник, че България ще продължи да поддържаме Украйна съгласно нашите благоприятни условия
91 хиляди украински жители са признати в Република България, като 80 хиляди от тях към този момент са получили краткотрайна протекция, заяви външният министър Теодора Генчовска на взаимен брифинг с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, който дойде в понеделник вечер у нас.

България продължава да реализира и филантропична помощ за Украйна. Към сегашния миг 1,5 млн. евро е помощта от БЧК. 185 хиляди евро са пренасочени от Министерство на външните работи към разнообразни филантропични организации за Украйна. Ние ще продължим да поддържаме Украйна съгласно нашите благоприятни условия, съобщи още Теодора Генчовска. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР