Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската

...
Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската
Коментари Харесай

Кулеба след срещата с Генчовска: Днешна Русия не заслужава съчувствие

" Дойдох да благодаря на България за това, че подкрепяте украинската страна и народ ", съобщи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба на взаимен брифинг с Теодора Генчовска в Министерство на външните работи, съобщи БГНЕС.

" Сигурен съм, че България прави това не поради обичайно положителните ни отношение, само че поради това, че сигурността на Украйна значи сигурност за България. Ние не се бием единствено за Украйна, само че и поради вас, с цел да не може Русия да аргументи вреди на вашата страна ", съобщи украинският първи посланик и изрази признателност към страната ни за поддръжката за европейската вероятност на Украйна.

" Наясно съм с ролята на Русия в историята на България ", сподели Кулеба и добави: " Исторически Русия е направила някои неща, които оставят страсти в съзнанието на хората, само че това не е Русия, която заслужава състрадание и схващане. Надявам се, че ще пристигна по-скоро денят, когато мирът в региона на Черно море ще се възвърне, ще се върнем към културата и туризма и от ден на ден украинци ще посещават България като туристи, а не като бежанци ".

" Това, което е доста значимо сега за целия украински народ, е да усеща, че всички съдружници, сътрудници в Европейски Съюз и НАТО, цялото международна демократична общност поддържа Украйна ", съобщи от своя страна министърът на външните работи Теодора Генчовска след срещата си с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба.

" България е дребна страна, само че ние се опитваме оптимално да подпомогнем украинския народ, в сходство с нашите благоприятни условия ", добави Генчовска.

По думите ѝ към сегашния миг повече от 93 хиляди украински жители са признати на територията на България, като 80 хиляди от тях към този момент са получили краткотрайна протекция. Тя добави, че България продължава да реализира и филантропична помощ за Украйна.

" Пожелавам на Дмитро е да бъде здрав, да има силите да продължи това, което би трябвало да довърши, сполучливо и да имаме втора среща с него в по-мирни времена ", сподели още Генчовска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР