Дойде времето, когато наближаващият отдих на плажа бие тревога за

...
Дойде времето, когато наближаващият отдих на плажа бие тревога за
Коментари Харесай

Как се вталяват американките преди отпуск

Дойде времето, когато наближаващият отдих на плажа бие паника за доста дами – по какъв начин ли ще наподобявам в бански костюм? Тези, които тази година ще прескочат почивката, също се тревожат от наедрялата си фигура, която оскъдните летни облекла към този момент мъчно прикриват. За тях сме подбрали три доста известни и изпитани диети в Съединени американски щати, които нямат точни български имена и по тази причина ги даваме в оригинал.

Anti-food-snob diet

 Корицата на „ Тайм ” е отдадена на сензационната публикация на доктор Оз. Корицата на „ Тайм ” е отдадена на сензационната публикация на доктор Оз.
Това не е диета в директния смисъл на думата, а изцяло отношение към храната. Преди няколко години известният академик доктор Мехмет Оз написва сензационна публикация за питателните артикули, заела корицата на Time.

Според него (и това се поддържа от мнозина експерти) няма никакъв смисъл да харчим пари за така наречен органични плодове и зеленчуци, да се вглеждаме в очите на рибата, с цел да установим какъв брой е прясна, или пък да се интересуваме до каква степен свободна е била кокошката, чиито яйца купуваме.

Замразените по всички правила артикули съдържат не по-малко витамини и хранителни субстанции, в сравнение с скъпите им „ сътрудници ” със подозрителен генезис, нормално в изискванията на мегаполисите.

В публикацията доктор Оз изяснява, че вярното хранене може да бъде налично и просто, а най-важното е постоянно да се придържате към следните правила, чието спазване ви подсигурява да бъдете във форма без прекомерни финансови разноски.

– Консервираните и замразени артикули са потребни също като свежите им аналози. Тайната е в вярната обработка, по тази причина проверявайте етикета за „ непотребни ” ингредиенти – колкото по-малко са те, толкоз е и по-полезен продуктът.
– Яжте месо не повече от 4 пъти седмично, защото организмът не се нуждае от повече мръвки. Най-здравословен вид е пуешкото.

– Сладкото в умерени количества също е потребно. Например сладоледът с яйца и ядки е богат на калций и протеини, а фъстъчената паста – на калий и фибри. Основното е да не прекалите с размера на порцията.

– Дори определяните като неособено потребни артикули са на вятъра низвергнати – да вземем за пример маринованите краставички са нискокалорични и богати на витамин К.

Главната концепция е, че актуалните способи за консервиране са толкоз напреднали, че разрешават да се запазят потребните свойства на продуктите даже след обработката, а вярното хранене не е належащо да се свързва с галактически суми.

The Low Fodmap Diet

 Д-р Сю Шепард предлага да изключваме последователно продуктите, които водят до отичане на корема. Д-р Сю Шепард предлага да изключваме последователно продуктите, които водят до отичане на корема.
Основните постулати са дефинирани от доктор Сю Шепард. Диетата се състои в последователното изключване от менюто на артикули, които провокират отичане на корема – преди всичко въглехидратите, които подтикват ферментацията.

Съществува черен лист, който включва зеле, артишок, гъби, ябълки, мляко, мед … Останалото премахвайте последователно от храненето, като се вслушвате в организма си. В резултат се получава добра обмяна на веществата и здрав корем, вечно ще се простите със синдрома на раздразненото дебело черво. И не на последно място – ще се сдобиете с мечтания плосък стомах.

Разбира се, всеки човек има самостоятелен набор от неразрешени артикули, обаче съществува повсеместен лист с храни, които би трябвало да се лимитират или да се заменят.

Лактоза. Тя се съдържа в млякото, изварата, сиренето, заквасената сметана, всички типове сладкарски кремове и сладолед. Не всеки организъм може да преработва качествено лактозосъдържащи артикули, когато са в огромно количество. Като разследване пораждат нараснало формиране на газове и коремни болки.

Алтернативата са растителното мляко и масло, твърдите сирена, непастьоризираните млека.

Фруктоза. Високата й централизация в доста плодове и сокове ги прави неканени посетители на масата. Ябълките, гроздето, крушите, сухите плодове – това са продуктите, които би трябвало да изключим преди всичко. По-„ отзивчиви ” към стомаха са техните аналози, като бананите, боровинките, ягодите, пъпешите.

Бобови. Те съдържат въглехидрати от необикновен вид – галактоолигозахариди, които провокират отичане и болки в корема. Въпреки огромната им хранителна полезност, най-добре е да се ограничи тяхната консумация от хора, страдащи от нараснало формиране на газове. Алтернатива са оризът, овесът, пшеницата, ръжта, ечемикът.

Хранителни полиоли. Това са известните подсладители, които се крият зад обозначението на етикетите „ без захар ” в диетичните артикули, фармацевтичната продукция, сладкарските произведения, в това число дъвките и бонбоните. Алтернативата, колкото и да е необичайно, е елементарната захар, както и медът, петмезът, кленовият сироп.

Сinch!

 Холивудската диета на Синтия Сас цели образован метод към храненето. Холивудската диета на Синтия Сас цели образован метод към храненето.
Синтия Сас, създател на няколко нашумели холивудски диети, предлага друг път за отърваване от непотребните килограми.

Нейният 30-дневен план стартира с 5-дневно ограничаване, в продължение на което можете да експериментирате единствено с 5 продукта – спанак, малини, бадеми, яйца и кисело мляко. След това последователно стартирате да включвате и други плодове, зеленчуци, зърнени храни, бобови. Накрая ви се позволява да включите в менюто си риба и птиче месо.
През целия 30-дневен курс диетоложката предлага заниманията със спорт – 30-минутни извършения пет пъти седмично.
Главната задача на Сinch! не е толкоз свалянето на килограми за малко време, колкото усвояването на образован метод към храненето. Синтия Сас дава обещание, че след 30-дневния маратон ще престанете да се храните безсистемно и ще подхождате осмислено към всяка хапка.

Ето и трите най-важни правила:

1. Яжте постоянно и по график, като промеждутъците сред храненията би трябвало да са 3-5 часа.

2. Следете за салдото на питателните детайли, като фибрите, протеините и въглехидратите би трябвало да участват отмерено.

3. Използвайте естествени подправки – те освен ще обогатят храната ви с нови усети, само че ще ускорят обмяната на веществата. Наблегнете на джинджифила и пипера (черен, червен, пикантен, бял и т.н.).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР