Дойде време за училище и за детска градина. Затова ще

...
Дойде време за училище и за детска градина. Затова ще
Коментари Харесай

Полезни съвети за успешна адаптация в детската градина

Дойде време за учебно заведение и за детска градина. Затова ще засегнем една тематика, която вълнува доста родители - акомодацията на детето в детската градина. В канала   във vbox7 може да видите потребни съвета за всички родители:

Най-важното – в случай че детето не е готово към момента за детска градина, то няма по какъв начин да се приспособява. Особено когато приказваме за ясла. На тази възраст детето е привикнало с мама и тате и е извънредно мъчно да се отдели от тях. Тренирайте – съберете се с 2-3 приятелки с дечица на сходна възраст и оставете дребните да играят сами, а вие идете в другата стая.
 дете iStock/Getty Images
Децата ви нямат потребност от акомодация за детската градина, а родителите им. Когато за първи път оставите детето с непознати хора и в непозната постройка, прекомерно допустимо е да усетите празнина и леко задушаване. Възможно е целия ден да не съумеете да свършите нищо, тъй като ще мислите за самотното дете, което най-вероятно плаче за вас. Но то не постоянно плаче, даже се забавлява.
 дете iStock/Getty Images-->
Адаптацията би трябвало да е взаимна. Идете дружно с детето до градината, запознайте се с госпожите, излезте на двора дружно. Наблюдавайте по какъв начин радостно си играят децата и по какъв начин се гушкат в госпожите, с цел да свикнете по-лесно. Страхът е идентичен и от двете страни.

Няма универсално предписание. Важно е като го взимате наложително да носите нещо за ядене и пиянство, само че не и дарове. Това се постанова, с цел да не привиква детето да бърка по джобовете на родителите си, а откровено да им се радва, че ги вижда.

Ако имате опция детето да стои у дома най-малко до предучилищна възраст – възползвайте се от нея. Не се тормозете – няма да стане социопат.
Говорете му. Кажете му какъв брой хубаво ще си изкара денем с приятелчетата, а когато се прибере – ще си изкара добре с вас. Дори си поплачете, в случай че би трябвало, откакто го изпратите. Но не и пред него.
 деца iStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР