Дойде време за поредния симфоничен концерт в четвъртък - традиция,

...
Дойде време за поредния симфоничен концерт в четвъртък - традиция,
Коментари Харесай

Диригент от САЩ и швейцарски тенор тази вечер в зала...

Дойде време за следващия симфоничен концерт в четвъртък - традиция, която феновете на симфоничната музика в Пазарджик обожават и привилегия, която заслужават. Началото е тъкмо в 18:30.

Тази вечер на диригентския пулт ще забележим Марлон Даниел (САЩ), а вторият посетител е тенорът Жилбер-Мишел Роле (Швейцария).

В програмата:

Г. Форе – Павана, оп.50

Е. Шосон – Поема за любовта и морето, оп.19

Жилбер-Мишел Роле – Три меланхолични песни

Л. ван Бетховен – Симфония №8, оп. 93

А ето и повече информация за нашите посетители:

Марлон Даниел

Лауреат на Международния конкурс за осъществяване на диригентство в Букурещ 2018, Марлон Даниел е един от най-динамичните диригенти на своето потомство и е разказан като „ естествен и голям гений “ от Чикаго Слънце-Таймс и като „ страхотна и изключителна “ от Права – Москва. Освен това е притежател на премията за диригентство Джон и Мери Вирджиния Фонканън през 2014 година и е взел участие в някои от най-престижните места в Азия, Европа и Съединените щати.

Марлон Даниел е получил голям брой награди и оценки, в това число на Мейбъл Henderson Memorial безплатна помощ за Чуждият опит и почетен ключ на град Чикаго за „ Гласът на художника “ премия от Организацията на обединените народи в признание на благотворителната си работа във връзка с рецесията в Дарфур.

Учил е в музикалното учебно заведение в Манхатън, Le Conservatoire Américain – Фонтенбло (Франция), Centro de Estudios Musicales Isak Albenis(Испания) и Пражката академия.Той също по този начин се е възползвал от препоръките на сър Саймън Ратъ, Берлинската филхармония, Джеймс и Лола Фауст и Jorma Panula в Panula академия във Финландия.

Марлон Даниел е някогашен артистичен шеф на Международния фестивал на композитори от африкански и афро-карибски генезис, проведени от Nassau Music Society и спонсорирани от Atlantis Resort, Сосиете Женерал и Посолството на Съединените американски щати, асоцииран диригент на PragaSinfonietta, София Симфониета и основен гост-диригент на София Симфониета.

В момента той е артистичен шеф на Международния фестивал de Musique Saint-Georges, шеф на Цветът на музикален фестивал, музикален шеф на Ансамбъл дю Монд, гост-диригент на Симфоничния оркестър на Пазарджик, диригент на Софийската опера и балет в България, посетител реализатор и учител в Колумбийския университет педагогичен институт за многообразието от форми на класическа музика и гост-лектор в университета в Йейл, посетител диригент на Frankfurter Sinfoniker и Orquesta Sinfonica Nacional де Куба.

Жилбер-Мишел Роле

Първият лауреат на Конкурса National de Chant Leopold Bellan швейцарският поетичен тенор Жилбер-Мишел Роле има участия във Франция, Германия, Швейцария и Съединените щати. Той постоянно е бил посетител на Швейцарската национална телевизия и радио.

Роден във Фрибург, той стартира музикалните си уроци от ранна възраст. Той получава бакалавърска степен в Университета в Фрибург и по-късно посещава „ Ecole Normale de Musique de Paris “ и университета Париж-Сорбон, където е получил Д.Е.А. проучване на глас, оперна история и комбинация. Продължава вокалното си образование с Питър Готлиб от Националната консерватория по музика на Париж.

През 2005 година прави дебюта си в Carnegie Hall и скоро стартира кариерата си като приет преводач на френски песни, италиански арии, оратории и американски песни за изкуство. Този концерт, озаглавен „ Музикално пътешестване “, въодушевява обиколка из Северна Америка и се трансформира в първия компактдиск с оркестър, записан в историческата кметска зала в Ню Йорк.

Предстоящите действия на Жилбер-Мишел Роле включват представления в Женева, Вашингтон, Париж, Ню Йорк и Принстън. През ноември 2018 година той ще направи своя московски дебют на сцената на влиятелната публика „ Рахманинов “, последван от други концерти в съветската столица.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР