Дойде време саможертвите на гръцкия народ да бъдат оправдани. С

...
Дойде време саможертвите на гръцкия народ да бъдат оправдани. С
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Алексис Ципрас

" Дойде време саможертвите на гръцкия народ да бъдат оправдани. " С тези думи министър председателят на Гърция Алексис Ципрас разгласи пакет от " ограничения за облекчение ", които комфортно идват в навечерието на изборите за Европейски парламент и месеци преди парламентарния избор в страната.

Те ще влязат в действие в интервала 2019 - 2021 година и включват надбавка за пенсионерите и събаряне на корпоративния налог от 28% на 25% до 2021 година Данък добавена стойност върху храните ще бъде понижен от 24% на 13%, а на тока и газа – от 13% на 6%. С 2 прочие пункта - до 11%, ще бъде понижена и данъчната ставка за настаняване в хотели. Също по този начин ще бъде отстранен така наречен взаимен налог за работещите с годишен приход под 20 хиляди евро и ще бъде намален за всички останали от идната година.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Ципрас твърди, че ограниченията няма да застрашат осъществяването на годишните цели на страната, контрактувани с интернационалните кредитори. За задачата сумата от 5.5 милиарда евро ще бъде трансферирана в блокирана сметка, което би трябвало да бъде гаранция пред кредиторите, че Гърция ще съблюдава фискалните и дълговите си задължения.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР