Дойде време да преминем към нов модел на икономическо развитие,

...
Дойде време да преминем към нов модел на икономическо развитие,
Коментари Харесай

Томислав Дончев откри Международния технически панаир в Пловдив

Дойде време да преминем към нов модел на икономическо развиване, тъй като остарелият е привършен – с този апел заместител министър-председателят Томислав Дончев откри 74-ия Международния механически панаир в Пловдив.  В него вземат участие над 550 компании от 35 страни, а новите изложители са 35%.

През последните 10 години българският бизнес реализира огромни промени, българската стопанска система мина към повече произвеждане и повече експорт, стана по-конкурентна на външните пазари, само че би трябвало да създадем идната крачка, заяви  вицепремиерът. Моделът с ниска цена на труда и ресурсите към този момент е привършен, в този момент би трябвало да се влага във високи технологии и роботизация, тъй като покачват добавената стойност, посочи той.

В приветствието си Томислав Дончев дефинира Международен панаир Пловдив като " една от най-хубавите обичаи в България “ и акцентира, че той ще остане " устройството, което мери пулса на българската стопанска система “. След като преряза лентата, заместител министър-председателят прегледа експозициите и остана впечатлен от показаните технологии и машини.

" Тук са новаторски компании, предлагащи не просто артикули, а на практика решения за потребностите на потребителите. Това е основна смяна в настройките и тя ще бъде преобладаваща през идващите години “, разяснява доктор Иван Соколов, основен шеф на Международен панаир Пловдив, който провежда най-престижния софтуерен конгрес на Балканите. 

Той се състои от 10 профилирани изложения: " Акватех “ (за водния сектор), " Ауто сити Пловдив “ (за автомобили), " Аутотех “ (за превоз и автосервизно оборудване), " Елтех “ (за електроника и електротехника), " Енеко “ (за енергетика и екология), " Инфотех “ (за осведомителни технологии), " Машиностроене “, " Строителство “, " Робохайтех “ (за роботи и автоматизирани системи), " Химия “. Има и специфична секция за едра строителна техника.

Отново най-големи са изложбите " Машиностроене “ и " Стройтех “, защото показват доста необятен кръг произведения с приложение и в промишлеността, и в бита. Съществено нарастване на броя на фирмите  означават изложбите " Елтех “ и " Енеко “ - надлежно с 36% и 23%, а растежът показва  ускорено развиване в тези области. През последните години скорост набира и изложбата “Акватех “, тъй като казусът за чистотата на водата става все по-голям за обществото, а тя демонстрира решения за предприятията, за общините и за дома. 

Най-променен е автомобилният салон, който има друг образ и по-богато наличие. В " Ауто сити Пловдив “ може да се видят министър председатели и нови модели на международни марки, коли за всекидневието, за бизнес, свободно време и спорт, аварийни елементи, гаражно и сервизно съоръжение.

Очаква се над 30 000 гости от България и Европа да прегледат изложбите. Те ще са отворени от 9 до 18 ч., а в събота ще затворят в 14 часа.

Един от гостите ще получи огромната премия – лека кола по желание всред седем модела, обезпечена от Международен панаир Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР