Дойде ред и на първия Сливенгейт, заяви д-р Нина Борова,

...
Дойде ред и на първия Сливенгейт, заяви д-р Нина Борова,
Коментари Харесай

След разследването на OFFNews: ДБГ иска комисия за първия Сливенгейт

Дойде ред и на първия Сливенгейт, съобщи доктор Нина Борова, член на Изпълнителния съвет на ДБГ и общински консултант в града, час след публикуването на следствието на OFFNews.bg " Как община Сливен спести 950 хиляди лв. на консултант от ГЕРБ ".


В следствието разкрихме по какъв начин компания, обвързвана с общинския консултант от ГЕРБ Димитър Батаков, съумява да завоюва състезанието за продажба на общински парцел, като дава обещание да направи 5 млн. лева вложения и да открие 200 работни места. Впоследствие той не извършва това свое обвързване и си икономисва 950 хиляди лева наказателна клауза, която дължи по контракта за продажба.

Публикуваме цялостния текст на позицията на доктор Нина Борова:

Дойде ред и на първия #Сливенгейт. Още на идната сесия на Общинския съвет ще упорствам въпросът да бъде прегледан и да се сътвори краткотрайна комисия, която да го прегледа.

Недопустимо е да се продават общински парцели, струващи милиони,за лъжливи обещания. От 10 години лъжат хората,че ще има нови работни места, а единствените приходи са в джобовете на локални политици и нищо за жителите на Сливен.

Контролът в община Сливен е фантазия - нито сходни покупко-продажби, нито по проблема с незатворените ураниеви мини има подобен.

Крайно време е общинската администрация да си влезе във функционалността и да работи повече за сливналии и по-малко за партийните и персонални каси.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР