Дойде поредната порция съкращения на журналисти от “Нова телевизия. Управата

...
Дойде поредната порция съкращения на журналисти от “Нова телевизия. Управата
Коментари Харесай

Нова телевизия с нови съкращения на журналисти

Дойде следващата порция съкращения на публицисти от “Нова телевизия ”. Управата на медията употребява като предлог изключителното състояние, с цел да сложи в режим на изчакване Мирослава Иванова и Галя Щърбева. Те обаче към този момент влизат в рубрика “безработни ”.
Новината удостовери самата Иванова пред “Свободна Европа ”.
Същото се е случило и с репортера в същата графа Галя Щърбева.
За новите рокади стана ясно още в средата на април. Ръководството на “Нова телевизия ” реши да в профил Иванова, Щърбева и още един от репортерите в предаването “Събуди се ”.
Продуцентът на съботния блок Станимира Иванова също стопира да извършва отговорностите си. Свален от екран е и репортерът Живко Константинов. Шефовете обяснили дейностите си с рецесията след въвеждането на изключителното състояние.
Според шефа на Нова телевизия Ива Стоянова обаче изброените публицисти не са уволнени, а са единствено " в престой ", защото новите правила, гласувани за времето на изключителното състояние, разрешават това. " Не са съкратени. Трудовият кодекс ни дава опция да ги сложим в престой за 15 дни. Ще забележим какви варианти ще имаме по-нататък след рецесията ", стимулира се тогава Стоянова.
След въвеждането на изключителното състояние в Кодекса на труда бе въведен член, който дава опция чиновници да бъдат “поставени в 15 дневен престой ”, след което работодателят може да реши дали да ги редуцира. Срокът на “престоя ”, регламентиран в трудовия кодекс, е изминал при започване на седмицата. Веднага по-късно малкия екран е съкратила публицистите си.
Напоследък чести са рокадите в “Нова телевизия ”. Освобождаване на публицисти има, откакто братя Домусчиеви получиха медията. Бяха назначени редица лица, свързани с Канал 3. Сред тях са директорката на новините Миляна Велева, която пое същия сектор, и журналистът Васил Иванов. През 2017 година Иванов напусна Нова с изказвания, че е бил цензуриран.
През 2019 година от Нова телевизия бяха освободени редица известни имена като публицистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов.
Бяха отстранени и Виктория Бехар и починалата Силва Зурлева. Преди това малкия екран се освободи от шефката на новините Дарина Сарелска и водещата на утринния блок Анна Цолова. Свалено бе и предаването на починалия към този момент публицист Милен Цветков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР