Дойде му времето на любимото барбекю на двора, пред блока

...
Дойде му времето на любимото барбекю на двора, пред блока
Коментари Харесай

Идеи за вкусно вегетарианско барбекю

Дойде му времето на обичаното барбекю на двора, пред блока или където имаме опция. Докато всевъзможни меса цвърчат на огъня, със несъмнено вегетарианците към нас няма да бъдат изключително удовлетворени от менюто.

Но би трябвало ли да се отхвърляме от барбекюто, в случай че не ядем месо? Нищо сходно.

Предлагаме няколко предписания за вегетариански вкусотии, приготвени на открит огън и плам, които сигурно ще накарат и почитателите на стековете да понечат с вилицата към чинията.

Разбира се, първото, което ни идва на разум, са грилованите зеленчуци. Домати, тиквички, лук, царевица, аспержи и още доста. Може да ги подберем по собствен усет и да ги сложим на грила за няколко минути, до момента в който придобият тен.

За да не изоставаме от авокадо манията, може да го разделим на две и в средата да прибавим заряд от царевица, червен фасул, лук и домати. Тиквичките пък може да нарежем на ленти, да ги увием към какво обичаме и да си създадем по този начин хапки с разнороден заряд.

Зеленчуковите шишчета също са обичана вегетарианска грил опция. Лесно ще ги разнообразим с някоя по-различна съставна част като сирене - фета, халуми или тофу.

Вегетарианска версия на обичаните бургери също не е за подценяване. Заменяме кюфтето от кайма от месо с такава от нахут, соя, леща или червен фасул. А най-хубавото им е, че ще са подготвени за няколко минути.

Освен непосредствено върху грила, може да приготвим обичаните си зеленчуци и посредством леко задушаване, увивайки ги във фолио. А за какво не и една малко по-различна версия на пицата - пърлена, покрита с доматено пюре, маслини и гъби да вземем за пример. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР