Дойде ли време за игра на клей, идват и успехите

...
Дойде ли време за игра на клей, идват и успехите
Коментари Харесай

Клей машината Тийм с първа титла за годината

Дойде ли време за игра на клей, идват и триумфите на Доминик Тийм. Австриецът завоюва първата си купа за годината, откакто завоюва финала на шампионата в Буенос Айрес.

В него Тийм нямаше проблеми да преодолее Аляж Бедене след 6:2, 6:4 за час и 31 минути. Така международният №6 към този момент има 9 следващи победи в Буенос Айрес, където взе трофея и през 2016. Това е и негова девета АТР купа и първа от близо година след триумфа в Рио де Жанейро през февруари 2017.

С триумфа Тийм се причисли към елитната компания на Давид Ферер и Карлос Моя като едвам третият тенисист в последните 30 години с повече от една купа в аржентинската столица.

"Когато печелиш шампионат е добра вест, тъй като сме привикнали да губим повече в сравнение с печелим. С тези условия - постепенно и горещо, има доста шансове за мен да играя добре. Целта ми при започване на седмицата беше точно това и е необикновено да го извърша ", показа Тийм.

"Обичам да играя на клей. През предходната година играх на закрито в Европа, това също са хубави шампионати, само че той се усещам по-добре. Исках да печеля купата и всеки различен резултат нямаше да е добър. Мина съвсем година от последната ми купа, тъй че беше време да го направя още веднъж. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР